Mesatarja e reshjeve të shiut për muajin dhjetor në qytete europiane, Prishtina dhe Tirana në mesin e tyre

Mesatarja e reshjeve të shiut për muajin dhjetor në qytete europiane, Prishtina dhe Tirana në mesin e tyre

Tabelat e mëposhtme tregojnë mesataren mujore për reshjet e shiut gjatë muajit dhjetor në qytetet kryesore në të gjithë Europën. Çdo vend ka një total për sa ditë të motit me shi bie në këtë muaj dhe për sasinë normale të reshjeve.

Qytetet janë të renditura në mënyrë alfabetike, nga Amsterdami në Kiev, nga Lidsi në Prishtinë dhe nga Rejkjaviku në Cyrih.

Të përfshira në këtë listë janë kryeqytetet kombëtare të Europës si dhe qytetet me popullsi metropolitane prej më shumë se një milion banorësh.

Llogaritja e ditëve përfshin vetëm ditët kur reshjet janë të paktën një milimetër (0.04 inç). Reshjet në total janë për muaj janë një mesatare e të dhënave historike të motit të mbledhura gjatë një periudhe të gjatë. /Motilokal.com