15 fotografitë që vërtetojnë se ndryshimi klimatik nuk është shaka

15 fotografitë që vërtetojnë se ndryshimi klimatik nuk është shaka

Qytetet përmbyten, pyjet digjen dhe akullnajat po shkrihen, dhe veprimet e njerëzve vetëm sa po i keqësojnë gjërat çdo ditë. Nëse vazhdohet kështu, ne do ta humbasim planetin tonë të vetëm shumë shpejt, dhe siç thonë aktivistët e klimës, "nuk ka asnjë planet B." Ne mund ta shpëtojmë atë së bashku, dhe duhet të veprojmë tani, sepse ne nuk kemi kohë për të humbur më.

Bright Side ju sjellë disa foto që tregojnë se çfarë po ndodh me shtëpinë tonë tani, dhe ju inkurajojmë që të na bashkoheni në misionin tonë më të rëndësishëm të këtij shekulli - të kujdesemi për planetin tonë./Motilokal.com

1. Pedersen Glacier, Alaska, 100 vjet më parë dhe tani

15 Fotografitë që vërtetojnë se ndryshimi i klimës nuk është shaka

2. Ujëvara Victoria e mrekullueshëm, e cila është shndërruar në një rrjedhë të vogël.

15 Fotografitë që vërtetojnë se ndryshimi i klimës nuk është shaka

3. Humbja e pyjeve në Pakistan.


4. Qytetet në të gjithë botën janë përmbytur më shumë se kurrë.

15 Fotografitë që vërtetojnë se ndryshimi i klimës nuk është shaka

5. Glacier Okjokull i Islandës u përkujtua në Gusht 2019.

15 Fotografitë që vërtetojnë se ndryshimi i klimës nuk është shaka

6. Ndryshimi i klimës shkaktoi një humbje prej 89% të koraleve.

15 Fotografitë që vërtetojnë se ndryshimi i klimës nuk është shaka

7. Kjo akullnajë u shndërrua në ujë.

15 Fotografitë që vërtetojnë se ndryshimi i klimës nuk është shaka

8. Në vetëm 6 vjet, Liqeni Aculeo u zhduk sikur të mos ekzistonte kurrë.

15 Fotografitë që vërtetojnë se ndryshimi i klimës nuk është shaka

9. Diga Theewaterskloof, që ishte në Afrikën e Jugut, gjithashtu është zhdukur.

15 Fotografitë që vërtetojnë se ndryshimi i klimës nuk është shaka

10. Përmbytja e lumit Ganges në Allahabad ka lënë njerëz të pastrehë.

15 Fotografitë që vërtetojnë se ndryshimi i klimës nuk është shaka

11. Liqeni i Urmisë është bërë i kuq dhe gati të thahet.

15 Fotografitë që vërtetojnë se ndryshimi i klimës nuk është shaka

12. Pyjet në të gjithë botën po digjen, dhe ja çfarë ka ndodhur me Amazon.

15 Fotografitë që vërtetojnë se ndryshimi i klimës nuk është shaka

13. Përmbytja e lumit Mississippi e vë të gjithë qytetin nën ujë.

15 Fotografitë që vërtetojnë se ndryshimi i klimës nuk është shaka

14. Grinnell Glacier tani mezi mund të quhet akullnajë.

15 Fotografitë që vërtetojnë se ndryshimi i klimës nuk është shaka

15. Për vetëm 3 vjet, Liqeni Oroville i Kalifornisë është tharë plotësisht.

16. Badovci, Kosovë

Kështu duket Liqeni i Badovcit

/Motilokal.com