Moti në Maqedoni

Maqedonia qëndron në kryqëzimin e dy zonave kryesore klimatike, zona e Mesdheut dhe ajo kontinentale. Periodikisht, thyen ajrin përmes barrierave malore në veri dhe në jug, shembull është era e ftohtë në polin verior.Klima në Maqedoni karakterizohet me verë të gjatë dhe të thatë dhe dimër të butë dhe me shi.Pranvera dhe vjeshta nuk janë shumë të dukshme. Rënia është më e gjatë dhe e ngrohtë dhe në pranverë është më e shkurt dhe më ftohtë. Temperatura mesatare në muajin më të nxehtë - Korrik, është rreth 25 ° C.Temperatura mesatare në muajin më të ftohtë - Janar, është relativisht e lartë me rreth 3 ° C.Reshjet mesatare vjetore në zonat me klimë të ndryshuar mesdhetare janë mjaftë të ulëta. Reshjet mesatare vjetore nga lumi Vardar janë më pak se 500 mm., Dhe kjo është një nga rajonet më të thata në vend. Në zonat e tjera të klimës së ndryshuar mesdhetar reshjet arrijnë mesatarisht 600-750 mm.

Lajme nga Maqedonia

Moti në Maqedoninë e Veriut me vranësira dhe reshje të shiut
16Gsh
Moti në Maqedoninë e Veriut me vranësira dhe reshje të shiut

Moti në Maqedoninë e Veriut do të jetë me vranësira të ndryshueshme, me reshje lokale t...

Shkup, kujdes nga i nxehti, temperaturat do të arrijnë deri në 40 °C
12Gsh
Shkup, kujdes nga i nxehti, temperaturat do të arrijnë deri në 40 °C

Moti i ngrohtë me temperatura shumë të larta nga faza portokalli, të cilat tashmë disa...

I nxehti afrikan godet Maqedoninë e Veriut, temperatura deri në 40 °C
09Gsh
I nxehti afrikan godet Maqedoninë e Veriut, temperatura deri në 40 °C

Moti në Maqedoninë e Veriut do të jetë shumë i ngrohtë me temperatura mbi 40 °C, që do...