Moti në Shkup

23 Maj E enjte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
21:00
I kthjellët
16°
0
68.7%
2 m/s - 1.6
00:00
I kthjellët
13°
0
83.6%
2 m/s - 1.5
24 Maj E premte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Pothuajse i kthjellët
17°
0.1
66.2%
1 m/s - 1.2
12:00
Pothuajse i kthjellët
25°
0.1
41%
2 m/s - 1.6
18:00
I kthjellët
21°
0
56%
2 m/s - 1.5
00:00
Pjesërisht me re
13°
0
91.2%
2 m/s - 1.6
25 Maj E shtunë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Pjesërisht me re
18°
0
68.7%
1 m/s - 0.8
12:00
Pjesërisht me re
25°
0
38.3%
2 m/s - 2.4
18:00
Pjesërisht me re
19°
0
66.9%
2 m/s - 2.2
00:00
Reshje të lehta shiu
15°
0.5
88.8%
2 m/s - 1.5
26 Maj E diel
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Pjesërisht me re
17°
0.1
76.6%
1 m/s - 1.4
12:00
Shi
24°
2.2
46%
2 m/s - 2
18:00
Pjesërisht me re
17°
0
83.8%
1 m/s - 1.3
00:00
I kthjellët
13°
0
91%
2 m/s - 1.5
27 Maj E hënë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Pjesërisht me re
17°
0
70.6%
1 m/s - 1.1
12:00
Pjesërisht me re
24°
0
33%
2 m/s - 2.2
18:00
Pjesërisht me re
21°
0
40.8%
1 m/s - 0.9
00:00
I kthjellët
13°
0
76.8%
2 m/s - 1.7
28 Maj E martë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Me diell
18°
0
57.8%
1 m/s - 1.1
12:00
Pothuajse i kthjellët
26°
0
29.4%
0 m/s - 0.4
18:00
Pothuajse i kthjellët
19°
0
63.3%
2 m/s - 1.5
00:00
I kthjellët
14°
0
77.1%
2 m/s - 1.5
29 Maj E mërkurë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Pothuajse i kthjellët
18°
0.2
61.8%
1 m/s - 0.8
12:00
Pjesërisht me re
21°
0.2
54.1%
2 m/s - 2
18:00
Pjesërisht me re
19°
0
68.2%
1 m/s - 1.1
00:00
Shi i madh
16°
9
84.6%
1 m/s - 0.6
30 Maj E enjte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Pjesërisht me re
16°
0.4
87.8%
0 m/s - 0.1
12:00
Reshje të lehta shiu
22°
0.5
56.5%
1 m/s - 1.4
18:00
Pjesërisht me re
19°
0
73.7%
1 m/s - 0.8
00:00
I kthjellët
16°
0
85.1%
1 m/s - 0.6
31 Maj E premte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Me diell
17°
0
76.6%
1 m/s - 0.5
12:00
Me diell
25°
0.1
49.2%
1 m/s - 1.4
18:00
Pjesërisht me re
23°
0
57.4%
1 m/s - 1.1
00:00
I kthjellët
19°
0
70%
1 m/s - 0.8
01 Qershor E shtunë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Me diell
19°
0
74.5%
1 m/s - 0.8
12:00
Pjesërisht me re
27°
0
45.7%
2 m/s - 2.4
18:00
I kthjellët
24°
0
60.1%
1 m/s - 1.2

Shkup

Kryeqyteti i Maqedonisë është qyteti i Shkupit. Ai është edhe qyteti më i madh në vend dhe njëherësh paraqet qendrën administrative-politike, ekonomike, kulturore dhe arsimore-shkencore. Gjendet në pjesën veriore të shtetit, i ndarë në dy pjesë nga lumi Vardar. Qyteti gjatë ekzistimit të tij, në varësi nga rastet historike, është emëruar me emra të ndryshëm, ndërsa emri i tij antik është Skupi.

Shkupi gjendet në 21° 26' gjatësi gjeografike dhe 42° në gjerësi gjeografike veriore. Lartësia mbidetare në qendër të qytetit është 240 metra, shtrihet në 1,818 km2 në gjerësi 9 kilometra dhe në gjatësi prej 23 km. Klima e qytetit karakterizohet nga një temperaturë mesatare vjetore prej rreth 12.4 °C. Verat janë të gjata, të thata dhe të nxehta, dimrat janë të ftohtë, me shumë ditë të mjegullta. Lumi Vardar rrjedh nëpër luginën e Shkupit me degët e tij: Treska, Pçinja, Markova Reka, Lepenec dhe Kadina Reka. Luginën e Shkupit e rrethojnë malet: Vodno , Karadzica, Osoj, Zheden dhe Mali i Zi i Shkupit.

Vende turistike janë: Ura e gurit, në lumin Vardar është simbol i Shkupit. Ajo u përurua në shekullin e XV dhe përfaqëson një lidhje midis pjesës së re dhe të vjetër.

Kështjella e Kalasë - Muret e para u ndërtuan në fillim të shekullit VI. Kalaja dominon në bregun e majtë të lumit Vardar me pamje nga pjesa e vjetër e qytetit.