Tifozët japonezë vazhdojnë traditën, pastruan stadiumin pas fitores së Japonisë

Tifozët japonezë vazhdojnë traditën, pastruan stadiumin pas fitores së Japonisë

Ndeshja e Kupës së Botës mes Gjermanisë dhe Japonisë përfundoi me shifrat 1-2. Dy tifozëritë ishin shumë të zhurmshëm në mbështetje të skuadrave të tyre.

Tifozët lanë pas jo pak kaos në tribuna. Letra, gota dhe shumë sende të tjera ishin shpërndarë nëpër stolat e stadiumit. Një grup tifozësh nga Japonia, të cilët shijuan fitoren dhe si në ndeshjen hapësese që pastruan stadiumin atë e bën edhe sonte duke mbledhur mbeturina.

Ata janë parë duke bërë gjestin e respektit dhe vullnetit të mirë në stadiumin bosh.

View this post on Instagram

A post shared by motilokal.com (@motilokal)


Një vajzë iu përgjigj. "Ne kurrë nuk lëmë mbeturina pas. Ne e respektojmë vendin ku kemi ardhur."

Mbështetësit kanë marrë lëvdata në internet për veprimet e tyre.

View this post on Instagram

A post shared by motilokal.com (@motilokal)


“Gjithashtu kultura japoneze e pastrimit dhe respektimit të njerëzve është vërtet e mrekullueshme. Rroftë futbolli aziatik.'

/Motilokal.com