Pamje dramatike të shpërthimit të vullkanit Taal në Filipine

Pamje dramatike të shpërthimit të vullkanit Taal në Filipine

Tymi dhe hiri po vazhdojnë të përhapën nga vullkani që shpërtheu në Taal të Filipineve derisa dielli po lindte të martën.

Taal është vullkani i dytë më aktiv i Filipineve. Ai ndodhet në një ishull në mes të një liqeni por edhe është një nga vullkanet më të vegjël në botë, ai ka regjistruar të paktën 34 shpërthime në 450 vitet e fundit.

Retë e hirit nga vullkani Taal arritën në Manila, 65 kilometra në veri duke detyruar mbylljen e aeroportit kryesor të vendit, me më shumë se 500 fluturime të anuluara.

Megjithëse nuk ka raportime për viktima ose dëme të mëdha nga shpërthimi, ekspertët ende paralajmërojnë për paqëndrueshmërinë e situatës.

Vullkani Taal shtrihet përgjatë një rajoni sizmikisht aktiv i njohur “Unaza e Zjarrit” që është një zonë e madhe në pellgun e Oqeanit Paqësor, ku ndodhin një numër i madh i tërmeteve dhe shpërthimeve vullkanike./Motilokal.com

Aaron Favila / Foto AP

Njerëzit shikojnë ndërsa vullkani Taal spërkat hirit dhe tymin gjatë një shpërthimi në Tagaytay, në jug të Manila, Filipine më 12 Janar 2020.

Bullit Marquez / Foto AP

Fotografitë Aaron Favila / AP

Aaron Favila / Foto AP

Ted Aljibe / AFP

Aaron Favila / Foto AP

Fotografitë Aaron Favila / AP

Fotografitë Aaron Favila / AP

Fotografitë Aaron Favila / AP

Aaron Favila / Foto AP

Aaron Favila / Foto AP

Aaron Favila / Foto AP