Përmbytjet në Itali, shkon në 8 numri i viktimave, evakuohen mbi 5 mijë banorë

Përmbytjet në Itali, shkon në 8 numri i viktimave, evakuohen mbi 5 mijë banorë

Të paktën 8 persona kanë vdekur dhe rreth 5,000 njerëz janë evakuuar pasi lumenjtë e fryrë nga përmbytjet disaditore shpërthyen brigjet e tyre, duke përmbytur qytetet dhe zonat më të afërta në Italinë verilindore.


Zyrtarët në Venecia kanë aktivizuar një pengesë të lëvizshme detare në lagunë, në një përpjekje për të shpëtuar qytetin nga një përmbytje e rrallë e baticës së majit. Është hera e parë që sistemi i pengesave, i njohur me akronimin e tij MOSES, është hequr në maj.


/Motilokal.com