Pamje e mrekullueshme: Një zjarrfikës shpëton nga mbytja një drenushë në Kroaci

Pamje e mrekullueshme: Një zjarrfikës shpëton nga mbytja një drenushë në Kroaci

Fotografia e një zjarrfikësi nga Karlovac duke shpëtuar një drenushë nga mbytja, pasi vendi është goditur nga përmbytjet e mëdha pas reshjeve të shiut, është bërë virale në rrjetet sociale, duke marrë shumë lëvdata.

Mediat kroate njoftuan se Karlovac dhe Hrvatska Kostajnica janë zonat që janë përmbytur nga  shirat e rrëmbushëm. Zjarrfikësit po ndihmojnë shumë qytetarë dhe nuk kanë lënë pas dore as kafshët.

“Është e rëndësishme që disa njerëz të shkruajnë në Facebook se zjarrfikësit vetëm po bëjnë foto dhe sa janë këta njerëz të gatshëm të dorëzohen për të tjerët, kjo nuk ka rëndësi”, “Zjarrfikësit janë heronjtë tanë”, “Kapele në dysheme për kujdesin ndaj kafshëve”, “Ka edhe njerëz të mirë”, janë disa nga reagimet.

Damir Mandiq, kryetari i komunës së Karlovacit, tha më herët se uji ka hyrë në rreth 20 shtëpi. Ai beson se kanë reaguar në kohën e duhur.

"Çdo centimetër tani është një problem. Ne presim që rritja e të gjithë lumenjve të ndalet. Parashikimet ishin të çuditshme, ne po presim orë pas ore”, tha ai.

Siç dihet edhe Krajina po përballet me përmbytje. Në seancën e sotme urgjente të Qeverisë së FBiH-së janë ndarë 500 mijë KM si ndërhyrje për të ndihmuar zonat e përmbytura. Bihać, Bosanska Krupa dhe Sanski Most do të marrin nga 150 mijë KM secili, dhe Kljuç 50 mijë KM.

/Motilokal.com

Foto: Facebook/radiomreznica