A i hiqni pajisjet nga priza pasi të ndaloni përdorimin e tyre?

A i hiqni pajisjet nga priza pasi të ndaloni përdorimin e tyre?

Ndonjëherë na ndodh që ta lëmë pajisjen në prizë edhe kur nuk e përdorim më. Por ky nuk është alternativa më e mirë dhe duhet të kishim bërë zakon t'i fiknim ato.

Ka disa arsye pse nuk duhet t'i lëmë pajisjet në prizë, pavarësisht nëse qëndrojmë në shtëpi në atë moment apo jo.

Arsyeja e parë janë kursimet. Pajisjet që mbeten të lidhura, si mbushësi i celularit, mund të konsumojnë shumë energji elektrike në baza mujore.

Një arsye tjetër është se pajisjet e lidhura me energjinë elektrike mund të shkaktojnë rrezik zjarri. Një numër i madh i zjarreve në shtëpi shkaktohen nga ndezja e pajisjeve. Edhe kur pajisjet nuk janë shkaku kryesor i zjarrit, lidhja me energjinë elektrike mund të nxisë më tej zjarrin.

Për më tepër, pajisjet si laptopët dhe telefonat celularë nuk janë krijuar për t'u lidhur gjatë gjithë kohës. Në këtë mënyrë, bateria shkatërrohet, gjë që do të kufizojë kohëzgjatjen e tyre. Gjithashtu, duhet të shmangni përdorimin e versioneve të lira të mbushësve, pasi ato mund të mos jenë të sigurta. Prandaj, blini pajisje, markat e të cilave i njihni për cilësi.

/Motilokal.com