Helikopteri autonom i Airbus përfundoi me sukses një fluturim në kushte në të cilat pilotët refuzojnë të fluturojnë

Helikopteri autonom i Airbus përfundoi me sukses një fluturim në kushte në të cilat pilotët refuzojnë të fluturojnë

Kompania Airbus ka kryer me sukses teste në det të helikopterit të saj autonom me dron VSR700 me një shpejtësi të erës prej më shumë se 40 nyje, pra 74 km/h.

Helikopteri po fluturonte në kushte që i shmangin edhe pilotët me përvojë dhe në bord nuk kishte anëtarë të ekuipazhit. Helikopterët pa pilot duken të pazakontë, por roli i tyre në ushtri është i madh dhe mund të jetë vdekjeprurës.

Nga operacionet anti-nëndetëse deri te misionet e shpëtimit, dronët rotorcraft mund të kryejnë role të shumta në misionet e zbulimit, inteligjencës dhe vëzhgimit.

Prototipi VSR700 i Airbus ka shtyrë kufijtë e asaj që dronët kanë qenë në gjendje të bëjnë dhe ka prodhuar disa rezultate vërtet fantastike. Më parë, sistemi ATOL (ngritje dhe ulje autonome) i projektuar për VSR700 u testua në një helikopter të vogël të modifikuar Guimbal Cabri G2, por në testet e fundit, droni operoi si një sistem i plotë për herë të parë dhe fluturoi në një konfigurim operacional mbi deti. Droni fuqizohet nga një motor nafte Thielert Centurion 2.0 që zhvillon 15 kuaj fuqi dhe mund të transportojë 100 kg ngarkesë.

Me një teh të rotorit prej 7 metrash, droni mund të lundrojë me një shpejtësi prej 220 km/h në një lartësi deri në 6000 metra. Ai mund të kalojë 10 orë në fluturim, dy herë më shumë se një helikopter standard.

Sistemi ATOL u testua në 80 operacione gjatë testimit. Sistemi DeckFinder i Airbus i mundëson dronit të ngrihet dhe të ulet në kuvertën e fregatës me një saktësi prej 10 centimetrash pa pasur nevojë për një GPS ose sistem të ngjashëm navigimi. Kompania pretendon se saktësia e sistemit është po aq e mirë edhe në kushtet e dukshmërisë zero.

VSR700 fluturoi gjithashtu me erëra me shpejtësi deri në 74 km/h, të cilat konsiderohen si kushte "stuhie të rënda", me valë midis 7 dhe 10 metra të larta në det. Edhe pilotët me përvojë refuzojnë të fluturojnë në këto kushte, por prototipi VSR700 kaloi tetë orë në ajër gjatë 14 fluturimeve dhe u ul me sukses.

Airbus tashmë është duke punuar në një prototip të dytë të helikopterit VSR700, i cili do të testohet më vonë këtë vit.