NASA filloi të flasë më hapur për alienët: Çfarë do të thotë për Tokën dhe a jemi vërtet vetëm?

NASA filloi të flasë më hapur për alienët: Çfarë do të thotë për Tokën dhe a jemi vërtet vetëm?

Agjencia Amerikane e Hapësirës (NASA) organizoi një konferencë për shtyp ku për herë të parë u diskutua hapur ekzistenca e mundshme e jetës jashtëtokësore.

Në prezantimin e raportit prej 36 faqesh, i cili përmban vëzhgime mjaft teknike dhe shkencore, NASA tha se ende nuk ka prova përkatëse që mund të konfirmojnë ekzistencën e alienëve, por se ka fenomene të caktuara që patjetër duhet të hetohen.

"NASA do të hetojë atë që quhet UAP, pra dukuri anormale të paidentifikuara. Ajo do të punojë me teknologji të përmirësuar, por edhe në bashkëpunim me inteligjencën artificiale", shkruan BBC.

Në faqen e fundit të raportit, theksohet se ende nuk ka prova të mjaftueshme për të arritur një përfundim në të cilin UAP do të identifikohej si një burim jashtëtokësor.

“Megjithatë, këto objekte duhej të udhëtonin nëpër sistemin tonë diellor për të arritur këtu”, tha NASA.

Megjithëse raporti nuk arriti në përfundimin se ekziston jeta jashtëtokësore, NASA nuk e mohoi mundësinë që teknologjia potencialisht e panjohur jashtëtokësore është ende duke vepruar në atmosferën e Tokës.

"UAP është një nga misteret më të mëdha të planetit tonë dhe kjo është kryesisht për shkak të mungesës së të dhënave me cilësi të lartë". Pavarësisht provave që UAP-të janë të dukshme, nuk ka të dhëna të mjaftueshme që mund të përdoren për të nxjerrë përfundime përfundimtare shkencore rreth natyrës dhe origjinës së tyre, tha Nicola Fox, drejtor i asociuar i Divizionit të Misioneve Shkencës të NASA-s.

NASA deklaroi gjithashtu se fenomeni UAP do të hetohet nga një ekip i ri, por kjo agjenci nuk ka dashur të ndajë emra me publikun.

"Një nga arsyet për këtë mund të jetë se ata duan të mbrojnë drejtorin e ri nga çdo ngacmim i mundshëm i publikut. U raportua se NASA e merr jashtëzakonisht seriozisht sigurinë e ekipit dhe se kërcënimet luajtën një rol të madh në mos shpalljen e emrit të drejtorit që do të ngarkohet me hulumtimin e këtyre fenomeneve”, thuhet në njoftim.

Ajo që është interesante është se NASA iu referua raportit meksikan dhe “prezantimit” të alienëve në ndërtesën e Kongresit.

Eksperti i vetëshpallur i UFO-ve Jaime Maussan prezantoi në seancë ato që ai i përshkroi si dy trupa të lashtë "çnjerëzor" që ai pretendoi se ishin jashtëtokësorë. Gjatë prezantimit, Maussan tha se trupat u gjetën në Peru në vitin 2017 dhe se testimi përcaktoi moshën e tyre mbi 1800 vjeç.

“Bëni mostrat dhe provat në dispozicion të komunitetit shkencor botëror dhe ne do të shohim se çfarë ka”, tha NASA gjatë konferencës.

/Motilokal.com