Si mund ta dijë macja se një stuhi po afrohet?

Si mund ta dijë macja se një stuhi po afrohet?

Macet dhe shumë kafshë të tjera janë më të ndjeshme se njerëzit ndaj tingujve, aromave dhe ndryshimeve në presionin atmosferik dhe shqisat e tyre të rritura mund t'i lejojnë ata të kuptojnë se një stuhi po vjen shumë përpara se pronarët e tyre ta kapin erën e saj.

Pak para një stuhie, veshët e brendshëm të maces suaj mund të zbulojnë rënien e papritur të presionit atmosferik dhe ajo mund të ketë mësuar ta shoqërojë këtë me një stuhi të afërt. Nëse një stuhi tashmë po shpërthen në distancë, ajo mund të jetë në gjendje të perceptojë gjëmimin e dobët të bubullimës.

Po kështu, ajo mund të jetë në gjendje të nuhasë shiun që vjen, ose erën karakteristike të gazit të ozonit, i cili shpesh krijohet nga rrufeja dhe ka një erë të mprehtë, metalike.

/Motilokal.com