Pse stuhitë e breshrit nuk zgjasin aq sa reshjet e shiut?

Pse stuhitë e breshrit nuk zgjasin aq sa reshjet e shiut?

Breshri prodhohet gjatë stuhive, kur një rrjedhë e ajrit të ngrohtë dhe të lagësht çon lart pikat e vogla të ujit. Pikat ngrijnë në lartësi të madhe dhe kristalet e akullit që rezultojnë rriten derisa të jenë shumë të rënda për të qëndruar pezull.

Që të krijohet breshri, një masë ajri e ngrohtë duhet të takohet me një masë shumë më të ftohtë (kjo është ajo që krijon tërheqjen). Breshëri formohet vetëm në një rajon të ngushtë ku takohen këto dy masa ajrore, që do të thotë se bie vetëm mbi një rrip të vogël toke.

Këto stuhi me energji të lartë gjithashtu priren të lëvizin shpejt, kështu që dikush në tokë e përjeton breshrin si një shpërthim të shkurtër. Së fundi, meqenëse kanë nevojë për një furnizim me ajër të ngrohtë dhe të lagësht për t'i ushqyer, stuhitë me breshër mbarojnë relativisht shpejt pa energji dhe shpërndahen.

/Motilokal.com