‘Lufta e minjve’ - shpallet fotografia më e bukur e jetës së egër [Foto]

‘Lufta e minjve’ - shpallet fotografia më e bukur e jetës së egër [Foto]

Fotografia e dy minjve duke luftuar për një thërrime në një metro të Londrës është shpallur fotografia më e mirë e jetës së egër nga “Wildlife Photographer of the Year LUMIX People’s Choice Awards”.

Një jaguar me këlyshin duke mbajtur një anakondë shumë e ngjashme me ngjyrën e tyre. Fotografi Michel Zoghzoghi, Liban.

Elias Mugambi është një vrapues në Lewa Conservancy të jetës së egër në Kenian veriore. Ai shpesh kalon javë larg familjes së tij duke u kujdesur për rinoqeront jetimë të zinj, të tilla si Kitui (në foto). Rinoqerontët e reja janë në shënjestrën e gjuetarëve ose sepse nënat e tyre janë të verbër dhe nuk mund të kujdesen për to në mënyrë të sigurt. Fotografia: Martin Buzora.

‘Humbja e Luftës’ ishte ndër më të lavdëruarit, pasi Aaron Gekowksi tregoi një orangutang në veshjet e boksit në Safari World të Bangkok. Shfaqjet u ndaluan përkohësisht në vitin 2004 pas presionit ndërkombëtar. Sidoqoftë shfaqjet kanë rifilluar dy herë në ditë, për çdo ditë dhe me qindra njerëz paguajnë të shikojnë kutinë e orangutansve, të kërcejnë, të luajnë daulle. Fotografia: Damon Copeland.

Kushtet për të shkrepur fotografi në Svalbard, arkipelagun Norvegjez, janë ekstreme, por jeta e egër është përshtatur me mjedisin dhe me temperaturat e ulëta. De Andrés gjeti këtë përbërje të drerëve të bardhë arktik, të cilët po e vëzhgonin, kurioz dhe simpatik. Fotografia: Francis De Andres.

Sam zbuloi mënyrën më të mirë për të fotografuar minjtë e tërbuar në nëntokën e Londrës. Ai i pa ata të luftonin për copëza ushqimesh të rënë nga pasagjerët disa herë, ndoshta sepse është kaq i bollshëm. Kjo përleshje mbaroi në sekonda. Fotografia: Sam Rowle - Wildlife Photographer of the Year./Motilokal.com