‘Ujëvara e zjarrit’, pamje e mrekullueshme nga Parku Kombëtar Yosemite

‘Ujëvara e zjarrit’, pamje e mrekullueshme nga Parku Kombëtar Yosemite

Parku Kombëtar Yosemite, që ndodhet në shtetin federal të Kalifornisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA), tërheq vëmendjen si një nga destinacionet më të preferuara në botë.

Parku kombëtar i cili ka zonë për "jetën e egër" në vitin 1984 është përfshirë në listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. Parku posedon shkëmb graniti, ujëvara, lumenj dhe pemë.

Image may contain: sky, outdoor and nature

Në Parkun Kombëtar Yosemite, fshihet një spektakël i vërtetë natyror, që mund të shihet vetëm në muajin shkurt dhe atë gjatë perëndimit të diellit.

Image may contain: outdoor and nature

Në atë kohë, kur dielli arrin në një pozicion të caktuar ose në momentet e rralla kur ndeshet me shkëlqimin e hënës, ujëvara Horsetail (Bishti i kalit) merr ngjyrën portokalli të ndezur, respektivisht ngjyrën e arit. Ky fenomen natyror shpesh quhet edhe “ujëvara e zjarrit”. Fotot u shkrepën nga fotografja Tabitha Hawk./Motilokal.com

No photo description available.