Mjekët janë shoferët më agresivë: Profesioni juaj lidhet drejtpërdrejt me sjelljen në trafik

Mjekët janë shoferët më agresivë: Profesioni juaj lidhet drejtpërdrejt me sjelljen në trafik

Hulumtimi i kryer mes shoferëve britanikë zbulon lidhjen mes profesionit të shoferit dhe zakoneve të tyre pas timonit.

Rezultatet e sondazhit tregojnë se mjekët zënë vendin e parë në agresivitetin e drejtimit, ndërsa parukierët dominojnë në kategorinë e mirësjelljes.

Hulumtimet tregojnë një lidhje të drejtpërdrejtë midis profesionit dhe zakoneve të vozitjes, duke zbuluar se cilat profesione janë më të prirura për shpejtësi, parkim joadekuat apo edhe sjellje të rrezikshme në rrugë.

Sipas një sondazhi me 2,000 britanikë, punëtorët e ndërtimit u dalluan si shoferët më të shpejtë, me më shumë se 70% e të anketuarve që pranuan se rregullisht e tejkalonin kufirin e shpejtësisë.

Nga ana tjetër, profesionistët mjekësorë pranojnë se shpesh përdorin gjeste të papërshtatshme dhe bërtasin për të shprehur zhgënjimet e tyre në rrugë.

Është interesante se parukierët tregojnë mirësjellje të jashtëzakonshme, me pothuajse të gjithë të anketuarit në këtë kategori që përpiqen të thonë faleminderit dhe të lënë shoferët e tjerë në rrugë, ndërsa punonjësit e HR e kanë më të vështirë parkimin.

Nga ana tjetër, elektricistët shpesh harrojnë të japin një sinjal kur dalin nga rrethrrotullimi, shkruan ThisisMoney.

Anketa tregon gjithashtu se avokatët, punonjësit e medias dhe sipërmarrësit më së shpeshti zënë një vend në mesin e atyre që përfshihen në trafik në minutën e fundit, duke shfaqur një tendencë drejt sjelljeve të rrezikshme.

Pavarësisht këtyre sjelljeve, shumica e shoferëve besojnë se janë përdorues të mirë dhe të sigurt të rrugës, megjithëse një numër i madh pranuan se shpesh ndihen të frustruar ose të zemëruar gjatë drejtimit të automjetit.

Shumica dërrmuese beson se trafiku do të ishte më i këndshëm nëse të gjithë drejtuesit e mjeteve do të ishin më të përshtatshëm.

Ky studim jo vetëm që tregon lidhjen midis profesionit dhe modeleve të drejtimit, por gjithashtu thekson rëndësinë e mirësjelljes dhe durimit në rrugë, duke na kujtuar se sjellja jonë pas timonit mund të ketë një ndikim të madh në sigurinë e përgjithshme dhe kënaqësinë e trafikut.

/Motilokal.com