Më në fund vjen Porsche 911 hibrid

Më në fund vjen Porsche 911 hibrid

Porsche 911 i parë hibride është gati. Pas një programi të gjerë zhvillimi dhe testimi, hibridi 911 i ri i përqendruar në performancë është gati për prodhimin e serive.

“Për herë të parë në historinë 61-vjeçare të ikonës sonë, ne po instalojmë një sistem lëvizës hibrid në një 911 që shkon në rrugë. Ky hibrid inovativ me performancë të lartë e bën 911 edhe më dinamik", tha Frank Moser, zëvendëspresident i linjës së modeleve 911 dhe 718. "Gjatë zhvillimit, ne nuk i lamë asgjë rastësisë dhe testuam 911-in e ri në të gjitha llojet e kushteve në mbarë botën. Nga i ftohti ekstrem në nxehtësinë ekstreme, siç ishte rasti gjatë fazave përfundimtare të testimit në Dubai. Pavarësisht nëse është duke ngarkuar rëndë motorin në kushtet e vështira të kalimeve malore ose në trafikun pa ndërprerje në kushtet e qytetit, 911 i ri ka përvetësuar me lehtësi edhe sfidat më të vështira. Në total, inxhinierët tanë dhe drejtuesit e testimit kanë përshkuar më shumë se pesë milionë kilometra rrugë zhvillimi."

Më i shpejtë se paraardhësi i tij në Nürburgring me 8.7 sekonda

Testimi dhe akordimi në Nürburgring Nordschleife ka pasur gjithmonë një rëndësi të veçantë gjatë zhvillimit të 911. Gjatë testimit të performancës, ambasadori i markës Porsche Jörg Bergmeister e përfundoi xhiron në 7:16.934 minuta 8.7 sekonda më shpejt se versioni ekuivalent i modelit të mëparshëm. Vetura e provës ishte e pajisur me goma standarde të rrugës, plus kompletin fiks aero të krahut të pasmë, i cili ka qenë i disponueshëm si opsion për disa gjenerata të modeleve tani, dhe i cili siguron rritje të forcës poshtë me shpejtësi të lartë.

"911 i ri është bërë dukshëm më i shpejtë në pistë", thotë Bergmeister "Ne kemi kontroll më të fortë, dukshëm më shumë fuqi dhe reagimi spontan i hibridit me performancë të lartë është një avantazh i madh."

Siç raportohet, një epokë krejtësisht e re për Porsche 911 do të nisë me 28 maj.

/Motilokal.com