Këto dy ushtrime janë të mjaftueshme për të humbur peshë dhe nuk keni nevojë për asnjë pajisje

Këto dy ushtrime janë të mjaftueshme për të humbur peshë dhe nuk keni nevojë për asnjë pajisje

Procesi i humbjes së peshës nuk duhet të përfshijë shkuarjen në palestër çdo ditë.

Me ushtrimet e duhura në shtëpi, ne mund të djegim kalori, të ndërtojmë muskuj dhe të humbim peshë. Pavarësisht nëse preferojmë ushtrime me peshë trupore apo kardio, ka shumë rutina efektive që mund t'i bëjmë pa ndonjë pajisje të shtrenjtë.

Këto ushtrime nuk janë vetëm praktike, por edhe tepër efektive për humbjen e peshës, duke na ndihmuar të qëndrojmë në formë dhe të shëndetshëm pa pasur nevojë për anëtarësim në palestër. Trajneri personal, Andrew White, veçoi dy ushtrime të tilla.

Squats

Squats janë një ushtrim fantastik që mund të jetë i shkëlqyeshëm për shkrirjen e yndyrës së barkut.

"Squats synojnë grupet e mëdha të muskujve të pjesës së poshtme të trupit. Ndërsa angazhoni këta muskuj kryesorë, trupi juaj djeg më shumë kalori, duke ju ndihmuar të humbni yndyrën. Ndërsa plakemi, ruajtja e masës muskulore bëhet kritike dhe squats ndihmojnë në ruajtjen dhe ndërtimin e atyre muskujve thelbësorë", tha ai për SheFinds.


Si të bëni squats siç duhet: Sipas White, qëndroni drejt me këmbët tuaja sa gjerësia e shpatullave. Mbani gjoksin lart dhe shpinën drejt. Përkulni gjunjët dhe shtyni ijet prapa sikur do të uleni në një karrige. Uleni veten derisa kofshët tuaja të jenë paralele me tokën. Më pas, duke shtyrë nëpër thembra, kthehuni në pozicionin e fillimit.

Ngritja e këmbës në këmbë

Ngritja e këmbëve në këmbë është një ushtrim miqësor për fillestarët që mund të bëhet në shtëpi. Ky ushtrim synon pjesën e poshtme të trupit, veçanërisht kuadricepsin, kërdhokullën dhe muskujt e muskulaturës. Ai gjithashtu angazhon muskujt thelbësorë për stabilitet, gjë që është thelbësore për ekuilibrin, veçanërisht kur plakemi.

"Ky ushtrim synon pjesën e jashtme të kofshëve dhe ijeve, duke forcuar dhe tonifikuar ato zona. Si një ushtrim me ndikim të ulët, është i shkëlqyeshëm për të moshuarit sepse redukton stresin në nyje ndërsa angazhon në mënyrë efektive muskujt", thotë trajneri.


Si ta kryeni ushtrimin në mënyrë korrekte: Qëndroni në këmbë pranë një muri ose një karrige për mbështetje. Duke e mbajtur këmbën drejt, ngrijeni anash aq sa është e rehatshme. Ngadalë uleni këmbën përsëri poshtë. Përsëriteni ushtrimin me këmbën tjetër.

Këto ushtrime janë të lehta për t'u kryer pa pajisje speciale, duke i bërë ato një zgjedhje të përballueshme për ata që kërkojnë të ruajnë ose përmirësojnë aftësinë e tyre nga komoditeti i shtëpisë së tyre.

/Motilokal.com