Rritja e temperaturave në Kosovë: Shërbimi i Kërkim-Shpëtimit Malor ka një njoftim të rëndësishëm

Rritja e temperaturave në Kosovë: Shërbimi i Kërkim-Shpëtimit Malor ka një njoftim të rëndësishëm

Shërbimi i Kërkim-Shpëtimit Malor i Kosovës ka lëshuar një njoftim të rëndësishëm për qytetarët dhe bjeshkatarët në lidhje me temperaturat e larta që pritet të mbretërojnë mbi vendin tonë gjatë ditëve në vijim. Sipas shërbimeve meteorologjike, temperaturat ekstreme mund të krijojnë kushte të favorshme për përhapjen e zjarreve në zonat malore dhe pyjore.

Në njoftim, qytetarët janë këshilluar të jenë të kujdesshëm dhe të shmangin veprimet që mund të shkaktojnë zjarre. Shërbimi i Kërkim-Shpëtimit Malor thekson rëndësinë e mbrojtjes së pasurisë kombëtare dhe apelon për ndërgjegjësim të lartë për të ruajtur mjedisin tonë natyror.

Këshilla për parandalimin e zjarreve:

  • Mos lejoni që të dëmtohet pasuria jonë kombëtare.
  • Mos ndizni zjarre në zona malore.
  • Mos ndizni zjarre në pyje.
  • Mos ndizni zjarre në parqe kombëtare, pasi është e ndaluar me ligj.
  • Mos i hidhni filtrat e duhanit në natyrë.
  • Nëse vëreni ndonjë zjarr, ju lutemi të njoftoni menjëherë në numrat e emergjencës: 112, 192 dhe 193.

Ky paralajmërim vjen në një kohë kur vendi ynë po përballet me një sezon të nxehtë veror, duke shtuar nevojën për kujdes të shtuar në ruajtjen e pyjeve dhe zonave malore nga zjarret potencialisht shkatërruese.


/Motilokal.com