11 fotografitë më mahnitëse të asaj që fshihet nën majën e ajsbergut

11 fotografitë më mahnitëse të asaj që fshihet nën majën e ajsbergut

Shkencëtarët kanë kohë që kanë zbuluar se 90 për qind e të gjithë ajsbergut janë nën ujë. Nuk është çudi që ka një thënie të famshme "vetëm maja e ajsbergut" që do të thotë se diçka është vetëm një pjesë e vogël, zakonisht jo përfaqësuese e diçkaje shumë më të madhe që nuk mund ta shohim akoma.

Një fotograf vendosi ta provojë këtë thënie duke u zhytur në vendet e pazbuluara, ku shumica e njerëzve nuk kanë shanse të shkojnë dhe të kapin atë që qëndron nën ajsberg.

Fotografi 39-vjeçar gjerman Tobias Friedrich filloi të fotografonte aventurat e tij dhe të bënte një emër për veten si një fotograf nënujor në vitin 2007. Duke udhëtuar nga vendet tropikale në arktik, ai kap pamjet e ajsbergëve nga poshtë tij, duke e bërë botën nënujore shtëpinë e tij.

Gjatë udhëtimit të tij në Grenlandë, ai kapi një pamje të mirë nga afër të ajsbergëve që ishin vendosur atje dhe mori mundësinë për të vlerësuar madhësinë dhe madhështinë e tyre të jashtëzakonshme.

Fotografitë e tij përfaqësojnë në mënyrë të përkryer format, madhësitë e tyre dëshmojnë se secila prej tyre është unike dhe bukuria e vërtetë e tyre mund të shihet vetëm nëse shikoni nën të.

Këto foto madhështore nënujore përcjellin një mesazh shumë të fortë në lidhje me efektet e ngrohjes globale dhe mënyrën se si duhet të ndërmarrim disa veprime urgjente në mënyrë që këta ajsbergë të pabesueshëm të mos shkrihen.

Si një vizitor i shpeshtë i Greenlandës, Friedrich ka parë ndikimin e madh që ka pasur ngrohja globale në këtë tokë dhe se si akulli i këtij vendi shkrihet më herët në secilin vit që kalon./Motilokal.com

Photographer Takes Incredible Pictures Of Greenland's Underwater Icebergs

Photographer Takes Incredible Pictures Of Greenland's Underwater Icebergs

Photographer Takes Incredible Pictures Of Greenland's Underwater Icebergs

Photographer Takes Incredible Pictures Of Greenland's Underwater Icebergs

Photographer Takes Incredible Pictures Of Greenland's Underwater Icebergs

Photographer Takes Incredible Pictures Of Greenland's Underwater Icebergs

Photographer Takes Incredible Pictures Of Greenland's Underwater Icebergs

Photographer Takes Incredible Pictures Of Greenland's Underwater Icebergs

Photographer Takes Incredible Pictures Of Greenland's Underwater Icebergs

Photographer Takes Incredible Pictures Of Greenland's Underwater Icebergs

Photographer Takes Incredible Pictures Of Greenland's Underwater Icebergs