Moti i ftohtë dhe dëbora nuk e eliminojnë koronavirusin

Moti i ftohtë dhe dëbora nuk e eliminojnë koronavirusin

Nuk ka arsye të besojmë se klima e ftohtë zhduk koronavirusin e ri, apo edhe sëmundjet tjera,

bën të ditur Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH).

OBSH thotë se temperatura normale e trupit 36.5 °C dhe 37 °C, pavarësisht temperaturës së mjedisit të jashtëm, apo motit.

Sipas rekomandim të OBSH-së mënyra më efektive e mbrojtjes nga koronavirusi i ri është pastrimi i duarve sa më shpesh me solucion me bazë alkooli, ose larja e tyre me ujë e sapun./Motilokal.com