Astronautët e NASA-s dhe SpaceX mbërrin në Stacionin Hapësinor Ndërkombëtar

Astronautët e NASA-s dhe SpaceX mbërrin në Stacionin Hapësinor Ndërkombëtar

Astronautët e NASA-s Robert Behnken dhe Douglas Hurley kanë mbërritur në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor.

Kapsula e tyre Dragon, e furnizuar dhe operuar nga ndërmarrja private SpaceX Elon Musk, ka zbarkuar në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor (ISS).

Astronautët pritet të qëndrojnë në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor prej një deri në tre muaj.

Anija kozmike e SpaceX's Crew Dragon u ngrit në stacionin hapësinor në 10:16 të mëngjesit të së dielës në mëngjes, pasi u nis të shtunën nga Qendra Hapësinore Kennedy në Florida dhe udhëtoi për 19 orë. Pasi bëri kontaktin fillestar me ISS, Crew Dragon kaloi nëpër një seri hapash për t’u bashkuar me ekuipazhet ruse dhe amerikane tashmë në ISS./Motilokal.com