Koronavirusi: Djali 9-vjeçar nga Kenia bën shpikjen gjeniale për larjen e duarve [Video]

Koronavirusi: Djali 9-vjeçar nga Kenia bën shpikjen gjeniale për larjen e duarve [Video]

Pandemia COVID-19 ka ndryshuar pothuajse  gjithçka në jetën e njerëzve, pasi rregullat për higjienën dhe respektimi i distancës sociale, ka bërë që çdo kush të mbrohet më shumë nga infektimi i COVID-19.

Shumë komani, individë janë munduar të prodhojnë, shpikin mënyra për t’u mbrojtur nga virusi.

Një djalë nëntë vjeçar nga Kenia, Stephen Wamukota, i cili ka ndërtuar një mekanizëm perfekt për të larë duart në mënyrë që të ndihmojë në frenimin e përhapjes së koronavirusit, shkruan BBC.

Wamukota për BBC është shprehur “shumë i lumtur” pasi mori edhe një çmim presidencial për këtë krijim.

"Tani kam dy makina dhe dua të bëj më shumë", tha Stephen Wamukota.

Ky mekanizëm lejon përdoruesit të tipit një kovë me ujë duke përdorur një pedale për të shmangur prekjen e sipërfaqeve për të zvogëluar infeksionet.

Stephen erdhi me idenë pasi mësoi në TV për mënyrat për të parandaluar kapjen e virusit.

Stephen dhe familja e tij jetojnë në fshatin Mukwa, në vendin Bungoma, Kenian perëndimor, i cili nuk ka raportuar asnjë rast të vetëm të virusit.

Kenyan boy earns presidential award after creating hand-washing ...

Si u krijua ky mekanizëm? 

“Unë bleva disa dërrasa nga druri për të bërë një kornizë dritareje, por unë kur u ktheva në shtëpi pas punës një ditë zbulova që Stephen kishte bërë këtë objekt për të larë duart”, i tha Z. Wamukota për BBC.

“Ideja ishte e tij, por unë e ndihmova thjesht ta krijonte më shpejtë. Jam shumë krenar”, është shprehur i ati i 9-vjeçarit, Z. Wamukota i

Ai postoi shpikjen e të birit në Facebook dhe u befasua se sa shpejt u nda, tha ai.

Stephen tha që dëshiron të jetë inxhinier kur të rritet dhe guvernatori i qarkut i ka premtuar se do t'i japë një bursë, tha z. Wamukota./Motilokal.com