Me moton është koha për natyrën, AMMK shënoi Ditën Botërore të Mjedisit

Me moton është koha për natyrën, AMMK shënoi Ditën Botërore të Mjedisit

Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës, përmes Drejtorisë për Administrimin e Parkut Kombëtarë “Sharri”, dhe në bashkëpunim me organizatën WWF Adria zyra në Prishtinë, ka shënuar sot 5 Qershorin - Ditën Botërore të Mjedisit.

Aktiviteti kryesor është zhvilluar në zonën turistike të Prevallës, në rrugën Prevallë-Brezovicë, ku është ndërmarrë aksion për pastrim të mbeturinave përgjatë rrugës dhe rrjedhës së lumit si dhe ecje në natyrë deri tek lokacioni Burimi i Madh apo i njohur ndryshe si Shtëpia e Vëzhguesve.

Image may contain: 1 person, outdoor and nature

Dita Botërore e Mjedisit këtë vit është shënuar me temën “Koha për natyrën”. Duke e ditur faktin që të gjitha të mirat materiale, ushqimi, ajri që thithim, uji që pimë dhe klima që na rrethon vijnë nga natyra, kjo moto ka për synim që të nxisë aktivitete që promovojnë mbrojtën e natyrës dhe rolin e saj për mirëqenien dhe shëndetin publik.

Image may contain: 1 person, outdoor and nature

Aktiviteti është organizuar pikërisht në Parkun Kombëtarë Sharri, me moton Parqet për Shëndetin – Parqe të shëndetshme, njerëz të shëndetshëm, duke e ditur rëndësinë që kanë Parqet Kombëtare për mbrojtjen e natyrës./Motilokal.com

Image may contain: 1 person, tree, plant, outdoor and nature