Pas rihapjes për turistë, përmbytet Venecia [Foto]

Pas rihapjes për turistë, përmbytet Venecia [Foto]

Pothuajse gjysma e Venecia është përmbytur nga një valë e lartë e reshjeve të shiut gati-rekord për muajin qershor, në një kohë të vitit kur një përmbytje e tillë është e rrallë.

Sheshi ikonik i qytetit të lagunës Shën Marku u fotografua nën ujë të enjten natën, ndërsa një pjesë e vogël e vizitorëve shiheshin rrugëve gjatë shiut.

Përmbytja vjen vetëm dy ditë pasi Italia rihapi kufijtë e saj për turistët në një përpjekje për të shpëtuar sezonin e saj të verës pas mbylljes së koronavirusit.

Rikujtojmë se Venecia u godit nga përmbytje të mëdha vitin e kaluar - dy herë në nëntor dhe një herë në dhjetor - duke shkaktuar miliarda dëme.

Zyrtarët në Venecias thanë se niveli i ujit arriti në 116 cm që është më e larta për muajin qershor./Motilokal.com

Venecia u godit nga baticat gati-rekord të qershorit brenda natës së bashku me shirat e dendur, duke shndërruar disa nga rrugët e saj të shtruara zakonisht në lumenj

Sheshi Ikonik i Shën Markut u la nën ujë të enjten natën, me një pjesë të vogël të vizitorëve duke spërkatur në brendësi të saj të shtruar

Një çift vizitorësh që hoqën këpucët pasi u lagën ulen në një tavolinë kafeje në Sheshin e Shën Markut pasi qyteti u godit nga përmbytja

E jashtme e Bazilikës së Shën Markut, në Sheshin e Shën Markut, është parë nën ujë të enjten vonë pasi baticat gati-rekord të pranverës shkaktuan përmbytje

Përmbytja vjen vetëm dy ditë pasi Italia rihapi kufijtë e saj për turistët dhe lejoi njerëzit të lëvizin lirshëm në vend, pasi lehtësimi i bllokimit

Venecia pa një baticë prej gati 4ft brenda natës, duke shënuar rekordin e tretë më të lartë për muajin qershor, për të cilin parashikuesit thanë se ishte shkaktuar nga një stuhi në Atlantik

Përmbytja e natës së së enjtes vjen pasi Venecia u përmbyt tre herë në fund të vitit të kaluar, duke shkaktuar miliarda dëme (në foto, Sheshi i Shën Markut)

Njerëzit spërkaten poshtë një rruge tregtare në Venecia pasi batica jashtëzakonisht të larta lanë një çerek të qytetit nën ujë