Del në breg kallamari më i madh i të gjitha kohërave [Foto]

Del në breg kallamari më i madh i të gjitha kohërave [Foto]

Një kallamar gjigant tepër i rrallë i detit ka shokuar pushuesit në plazhin e Britannia Bay në Afrikën e Jugut për shkak të dimensioneve të tij të mëdha.

Në fillim kalimtarët donin  ta rikthenin sërish në ujë sepse panë që kallamari ishte gjallë, por nuk mundën për shkak të peshës.

Kallamari gjigant është jashtëzakonisht i pakapshëm, pasi asnjëherë nuk është fotografuar i gjallë para vitit 2002, dhe vetëm është filmuar për herë të parë në 2006, shkruan Daily Mail.

Kështu që nga plazhi i Britannia Bay, kallamari përfundoi direkt në Muzeun Iziko të Cape Town.

I gjatë katër metra dhe me një peshë rreth 270 kilogramë, kallamari është tani studim i biologëve, për shkak se bëhet fjalë për kallamarin më të madh të të gjitha kohërave./Motilokal.com

Një kallamar gjigant jashtëzakonisht i rrallë i thellë 14-vjeçar u gjet i larë në brigjet e Britannia Bay në Afrikën e Jugut - duke lënë plazhet e plazhit në shok në pamjen e pazakontë

Kallamari gjigant është jashtëzakonisht i pakapshëm, pasi asnjëherë nuk është fotografuar i gjallë para vitit 2002, dhe vetëm që është filmuar për herë të parë në 2006

Pamjet tregojnë se bisha e detit është e paprekur me një trup të madh në formë kon, sy të madh - më i madhi në mbretërinë e kafshëve - dhe tetë tentakulat e përhapura

Goja e ngjashme me sqepin përdoret nga gjigandi detar për të gllabëruar dietën e tij të peshkut në det të thellë dhe specieve më të vogla kallamarësh që tërheq me tentakulat e saj të forta