Foto magjepsëse të kapura nën qiellin magjik të ndriçuar nga yjet

Foto magjepsëse të kapura nën qiellin magjik të ndriçuar nga yjet

Këto fotografi është e sigurt se do t’ju lënë pafjalë! Imazhet janë realizuar nga fotografi gjerman, Alex Forst, i cili ka kapur momentin e duhur kur qielli shkëlqente nga yjet.

Ai ka bërë shkrepjen e fotove magjike të qiellit të natës të mbushur me yje mbi peizazhet mahnitëse të vendeve të ndryshme.

Fotografi Alex Forst, i cili tani jeton në Walchwil, Zvicër, thotë se dashuria e tij ndaj trillimeve shkencore është ajo që e frymëzoi që të fillojë të kapë skena yjesh.

Ai i tha MailOnline Travel: “Unë i dua yjet dhe kur isha i vogël ëndërroja të udhëtoja një ditë në yje. Një gjë e tillë nuk mendoj se do të ndodhë ndonjëherë në këtë jetë. Kështu që në vend të kësaj, vendosa që ti fotografoj me kamerën time, që më lejon të shoh më shumë hapësirë sesa mund të shihja ndonjëherë me sytë e mi.”

Ai shtoi: “Më pëlqen kur njerëzit ndiejnë një emocion ose fillojnë të ëndërrojnë kur shohin të shkrepjet e mia. Nëse kjo ndodh, unë e di që kam bërë një punë të mirë.”/Motilokal.com

Alex thotë se dashuria e tij ndaj trillimeve shkencore e frymëzoi atë që të fillojë të bënte fotografi të qiellit të natës. Kjo imazh u kap në vendbanimin zviceran të Bisisthal

Kjo goditje mahnitëse tregon Arnisee, një rezervuar i bukur në qendër të Zvicrës

Alex tha: 'Kur isha fëmijë, doja të udhëtoja në yje një ditë. Unë nuk mendoj se do të ndodhë për mua në këtë jetë, kështu që në vend të kësaj, unë i qëlloj ata me kamerën time. ' Kjo imazh tregon Kalimin e Klausenit në Zvicër

Ky imazh i mahnitshëm tregon yjet që vezullojnë mbi Landwasser Viaduct, një kalim hekurudhor 213ft (65 metra) i lartë në kantonin zviceran të Graubünden

Alex thotë se aspekti i tij i preferuar i qiellit të natës është Rruga e Qumështit dhe retë e saj gjigande të gazit dhe pluhurit, të quajtura mjegullnajë. Kjo imazh u qëllua në fshatin Walchwil, Zvicër

Alex thotë se ai filloi ta merrte seriozisht hobin e tij të fotografisë rreth tre vjet më parë. Në foto është një skenë në Bisithal, ZvicërAlex, i cili është me origjinë nga Gjermania, udhëtoi në Dolomites Italiane për të kapur këtë skenë ylli

Alex tani jeton në Zvicër dhe thotë se është një vend i mahnitshëm për të xhiruar qiellin e natës. Kjo imazh u këput në qytetin zviceran të Hirzel

Alex kapi këtë skenë të qetë në Zvicër. Ai tha: 'Më pëlqen kur njerëzit marrin një emocion ose fillojnë të ëndërrojnë kur shohin të shtënat e mia'

Kjo e shtënë tjetër e botës u bë afër Pass Grimsel, një kalim malor në Zvicër që përshkon Alpet e Bernës në një lartësi prej 7,100ft (2,164 metra)

Alex tha: 'Më pëlqen kur fotot e mia godasin imagjinatën e dikujt tjetër. Nëse kjo ndodh, unë e di që kam bërë një punë të mirë ’. Kjo imazh u qëllua në ZvicërKjo imazh u këput në kantonin zviceran të Schwytz

Alex u transferua nga kryeqyteti gjerman Berlini në Walchwill në Zvicër mbi gjashtë vjet më parë. Kjo është ajo ku ai qëlloi këtë pamje mahnitëse

Kjo fotografi është realizuar në Pico do Arieiro - maja e tretë më e lartë në ishullin Portugez të Madeira. Qëndron në 5,964ft (1,818m)

Alex kapi këtë qiell nate të mbushur me yje mbi një kishëz të vogël në Pragelpass, Zvicër

Një vend kampingu në BisisthalAlex nuk ka një fotografi të preferuar dhe shpjegoi: 'Fotografia ime e preferuar është ndoshta fotografia tjetër që do të bëj.' Në foto është Seebergsee, një liqen në Kantonin e Bernës

Në mënyrë që të krijojë fotot e tij të mprehta, Alex duhet të përdorë teknikat e grumbullimit, ndjekjes dhe përzierjes. Në foto është një skenë në të gjithë Hirzel në Zvicër

Kjo imazh befasues, i cili përmban një 'hënë gjaku' në një eklips hënor, u këput nga Alex në Barcelona

Alex kohët e fundit shkoi me pushime në Madeira. Ndërsa ishte aty, ai e kapi këtë imazh në brigjet e fshatit Ribeira da JanelaNjë imazh dramatik i këputur në fshatin malor Vals, Zvicër

Kjo skenë magjike tregon një nga majat më të famshme të Evropës - Matterhorn e lartë 14.691 m, me retë që tunden etikisht nga samiti i saj

Interesimi i Aleksit për fotografinë u rrit kur ai u bashkua me një grup në Facebook që specializohet për të shtëna natën. Ai tha: 'Unë pashë të shtënat e Rrugës së Qumështit dhe thjesht mendova

Alex rrëmbeu këtë imazh të mahnitshëm në një park kombëtar PortugezNjë çast i marrë në Pass Grimsel

Për të kapur imazhet e tij, Alex përdor një gjurmues yll. Këto lejojnë ekspozime shumë të gjata, të nevojshme për të mbledhur sa më shumë dritë të jetë e mundur nga ato që janë dukshëm burime të errëta. Pa një, yjet do të shfaqen me një gjurmë të lehtë, sepse ato janë në një pozicion fiks, por toka po rrotullohet. Ndjekësit e yjeve rrotullohen automatikisht kamerën për ta mbajtur atë të përqëndruar në të njëjtin vend. Kjo imazh u qëllua në Graubünden, Zvicër

Rrugët dredha-dredha në Kalimin e Malojës në Alpet Zvicerane, e cila arrin një lartësi kulmore prej 5,955 ft (1,815m)

Alex thotë se i pëlqen të bëjë fotografi në vendet që nuk ka qenë kurrë më parë. Kjo imazh tregon Creux du Van, një formacion i mrekullueshëm shkëmbor në Zvicrën perëndimore

Alex thotë se pa përdorur teknika të specializuara të fotografisë, imazhet e marra gjatë natës mund të kenë mungesë përkufizimi. Kjo imazh është marrë në Pass Grimsel

Në mënyrë që fotot e tij të duken më pak të sheshta, Alex shpesh përdor drita të nivelit të ulët për të ndriçuar planin e parë dhe përpiqet të krijojë hije. Ai e kapi këtë skenë në Walchwil