Subvencioni nxit gjermanët të blejnë makina elektrike dhe hibride

Subvencioni nxit gjermanët të blejnë makina elektrike dhe hibride

Aplikimet për një subvencion për makinat elektrike të paguara nga shteti gjerman arritën në gati 20,000 për muajin korrik, njoftoi Ministria e Ekonomisë.

Kishte 19,993 aplikime për muaj për të ashtuquajturën "bonus inovacioni", që mbulon si motorë plotësisht elektrikë ashtu edhe hibrid.

Që nga fillimi i vitit, 69.606 aplikime për subvencion ishin bërë deri në fund të korrikut, një rritje prej 78.6 për qind në vit, njoftoi ministria.

Qeveria gjermane ka rritur subvencionin si pjesë e paketës së saj për të kundërshtuar efektet ekonomike të pandemisë së koronavirusit. Më parë autoritetet federale dhe shtetet ndanin koston e subvencionit, por autoritetet federale tani kanë dyfishuar pjesën e tyre.

Altmaier shprehu kënaqësinë që rritja, e cila do të vijë deri në fund të vitit 2021, do t’i kishte dhënë një shtysë ekonomisë në kohën e duhur.

Padyshim që makinat elektrike janë duke u subvencionuar në shumën deri në 9,000 euro (10.500 dollarë). Hibridet mund të marrin deri në 6.750 euro./Motilokal.com