Qindra hektarë të kulturave bujqësore u shkatërruan nga breshëri në Junik

Qindra hektarë të kulturave bujqësore u shkatërruan nga breshëri në Junik

Gjatë ditës së djeshme Kosova është goditur nga një stuhi e fuqishme me reshje shiu dhe breshër, duke shkaktuar dëme të mëdha në kulturat bujqësore.

Siç bëhet e ditur në disa foto të publikuara nga komuna e Junikut, një stuhi breshëri ka shkaktuar dëme të mëdha në bujqësi, kryesisht kulturën e pemëtarisë.

Në njoftimin e komunës thuhet se më së keqi e ka pësuar sektori i bujqësisë ku qindra hektar kultura të ndryshme bujqësore u dëmtuan për të mos pasur mundësi rigjenerimi nga dëmet e shkaktuara, hektar të tërë me pemishte dhe drithëra nga breshëri dhe një stuhi e fortë.

Sipas parashikimit të Motilokal.com reshjet e shiut do të vazhdojnë deri në fundjavë./Motilokal.com

Image may contain: food and outdoor

Image may contain: plant, tree, fruit, outdoor, nature and food

Image may contain: plant, sky, tree, outdoor and nature

Image may contain: plant, outdoor and nature

Image may contain: plant, tree, sky, outdoor and nature

Image may contain: plant, tree, outdoor and nature

Image may contain: plant, tree, outdoor and nature

Image may contain: tree, sky, plant, outdoor and nature

Image may contain: tree, sky, plant, outdoor and nature

Image may contain: tree, sky, plant, outdoor and nature

Image may contain: plant, outdoor and nature

Image may contain: plant, tree, outdoor and nature

Image may contain: plant, flower, tree, outdoor and nature