Fotografët shkrepin momentet më të bukura/ Publikohen imazhet më mahnitëse të botës së egër [Foto]

Fotografët shkrepin momentet më të bukura/ Publikohen imazhet më mahnitëse të botës së egër [Foto]

Një nga konkurset më të vlerësuara të fotografisë në të gjithë botën ka mbledhur fotografë nga e gjithë bota për të parë punën e tyre të jashtëzakonshme.

Fotografët më të njohur kanë shkrepur imazhe të mahnitshme të botës së egër. Pamjet tregojnë momente të gjahut si dhe sulmet e kafshëve të egra.

Në vitin e tij të 56-të, konkursi Fotografisë së Jetës së Egër, për herë të parë, do të organizohet virtualisht. Fotografitë e Kafshëve të Egra të Vitit është zhvilluar dhe prodhuar nga Muzeu i Historisë Natyrore, Londër.

Këtë javë, muzeu publikojë disa nga fotografitë më të mira në botë të natyrës dhe fotoreportazhin e bërë nga të dy fotografë amatorë dhe profesionistë.

Ndër imazhet e zbuluara së fundmi është një foto e shkrepur nga 13-vjeçari Arshdeep Singh.

Shumë imazhe shfaqin kafshë të rralla dhe të rrezikuara, por disa nga imazhet më goditëse tregojnë ndikimin e njeriut në mjedis, siç është imazhi i Charlie Hamilton James i një peme të vetmuar të rrethuar nga flakët e një zjarri agresiv pylli në Amazon. Po kështu, fotoja ajrore e Garth Lenz tregon hapësirën e gjerë të Minierave të Tar Tarit të Albertës, e cila dikur ishte një pyll boreal.

Fituesit do të shpallen në një ceremoni virtuale çmimesh nga Muzeu i Historisë Natyrore të Londrës më 13 Tetor, nga një panel ekspertësh të industrisë së fotografisë duke gjykuar nga krijimtaria, origjinaliteti dhe teknika e secilit imazh./Motilokal.com

08 Fotografi e Kafshëve të Egra të Vitit

10 Fotografi i Kafshëve të Egra të Vitit

06 Fotografi e Kafshëve të Egra të Vitit

05 Fotografi e Kafshëve të Egra të Vitit

04 Fotografi e Kafshëve të Egra të Vitit

03 Fotografi e Kafshëve të Egra të Vitit

02 çmime të fotografisë së botës së egër

01 çmime të fotografisë së kafshëve të egra

15 Fotografi e Kafshëve të Egra të Vitit

09 Fotografi e Kafshëve të Egra të Vitit

07 Fotografi e Kafshëve të Egra të Vitit

12 Fotografi i Kafshëve të Egra të Vitit

16 Fotografi e Kafshëve të Egra të Vitit