Nëse stërviteni në mëngjes, do keni këto përfitime!

Nëse stërviteni në mëngjes, do keni këto përfitime!

Çdo herë është diskutuar se kur është koha më mirë për t'u stërvitur në mëngjes apo në mbrëmje. Natyrisht, koha më e mirë absolute për të punuar është sa herë që të gjeni kohën tuaj.

Megjithatë duke e nisur ditën me djersitje, ritme të shpejta të zemrës dhe lëvizje të muskujve ka përfitime të shumta shëndetësore që në mbrëmje ndoshta nuk janë edhe aq të theksuar. 

Në fakt ushtrimi në fillim të mëngjesit ofron përfitime të shumta, si për shëndetin tuaj ashtu edhe për orarin tuaj të përditshëm, që ushtrimi në kohë të tjera të ditës thjesht nuk mund ta ofrojë. Por, duhet të jeni të disiplinuar të zgjoheni herët dhe të përqendroheni në arritjen e një stërvitjeje efektive, jo vetëm të kaloni nëpër pikat e një ushtrimi.

Këto janë arsyet pse është mirë të stërviteni në mëngjes:

Përmirësimi i metabolizmit tuaj

Mëngjesi është ideal për ushtrime. Kjo funksionon në mënyrë të përsosur. Ngrihuni, lëvizni, pomponi metabolizmin tuaj dhe pastaj filloni të hani. Pas ushtrimeve, ju ushqeheni në mëngjes dhe kështu keni mjaftueshëm energji për gjithë ditën.

Ushtrime me koncentrim

Të ushtruarit në mëngjes ju siguron që ju po bëni ushtrime duke pasur koncentrim të lartë për dallim kur ushtrimet i bëni në mbrëmje, pas orarit të punës dhe kur jeni shumë të lodhur. Kështu në mëngjes, ushtrimi do të jetë përparësia juaj e parë dhe do të bëhet.

Rritni energjinë fizike dhe mendore

Ushtrimet e mëngjesit për trupin janë sikur një kafe që e pini për tu këndellur nga gjumi. Por, ushtrimet i bëjnë shumë më mirë  trupit tuaj se sa një filxhan kafe.

Angazhimi në stërvitjet në mëngjes është filxhan kafeje gjithë natyrale. Zgjohuni trupin tuaj dhe përgatiteni mendjen tuaj. Përtej kësaj, ushtrimi në mëngjes përmirësojnë fokusin dhe aftësitë mendore gjatë gjithë ditës. Jo vetëm që do të ndiheni të zgjuar dhe do të keni më shumë energji pas stërvitjes tuaj, por mendja juaj do të jetë e gatshme të marrë çfarëdo detyre që ju keni i keni dhënë vetës atë ditë.

Zhvillimi i vetë-disiplinës

Të thënurit që ushtrimet e mëngjesit e rrisin disiplinën personale, për dikë mund të duket e pakuptimtë, por ju shpejt do ta bëni zakon të jetës tuaj këtë, vetëm me durim dhe vullnet.

Për gjumë të mirë

Zgjimi herët në mëngjes për të ushtruar do t’ju ndihmojë të flini më mirë. Trupi juaj do të gëzojë një ndjenjë të shëndetshme lodhjeje në fund të ditës dhe do të jetë gati për të fjetur. Thuajini lamtumirë orvatjeve në shtrat që i keni bërë deri më sot nga mungesa e gjumit. Stërvitja e mëngjesit jo vetëm përmirëson gjatësinë e gjumit që ju do të gëzoni, por edhe cilësinë e gjumit që do të bëni.

Bëni synim ushtrimet e rregullta

Siç u përmend më herët, zgjimi herët në mëngjes për të ushtruar  duhet të jetë prioritet i juaji.  Nëse jeni të vetëdijshëm për këtë apo jo,duhet të dini që kjo gjë kërkon sakrificë, por i ka të mirat e pafund që do ti hetoni çdo ditë në trupin dhe mendjen tuaj. Krijo këtë shprehi dhe mos e anashkalo asnjëherë.

Dua jetën tënde

Këtu s’ka vend për argumentim. A keni krijuar një zakon të fortë të stërvitjes në mëngjes, metabolizmi juaj po punon krejt ndryshe, trupi juaj është në kërkim dhe ndjenjë më të mirë, ju jeni duke fjetur mirë natën, dhe mendja juaj është më e mprehtë se kurrë.