Tigri që përqafon pemën, shpallet fotografia më e mirë nga bota e egër [Foto]

Tigri që përqafon pemën, shpallet fotografia më e mirë nga bota e egër [Foto]

Për të fotografuar një nga krijesat më të rralla në Tokë duhet të jesh tepër i aftë dhe jashtëzakonisht me fat.

Por Sergey Gorshkov është qartësisht të dyja gjërat – siç demonstrohet nga fotografia e tij mahnitëse e një tigri siberian, ose Amur, thellë në pyjet e Lindjes së Largët të Rusisë.

Imazhi sapo ka fituar çmimin si fotoja më e mirë nga bota e egër.

Tigri femër shihet duke përqafuar një pemë, duke u fërkuar me lëvoren për të lënë aromën e saj dhe për të shënuar territorin në Tokën e Parkut Kombëtar Leopard.

Gorshkov zbuloi se iu deshën 11 muaj për ta realizuar fotografinë duke përdorur kamera të fshehta në pjesën e thellë aziatike të Rusisë, i vetmi vend në botë ku jeton tigri amur, ose i quajtur ndryshe tigri siberian.

Por nuk është vetëm kjo foto e vlerësuar, pasi Muzeu i Historisë së Natyrës në Londër ka vlerësuar disa poza të ndryshme që kanë kapur më së miri botën e kafshëve të egra.

Në garë ishin 100 fotografi të realizuara në të gjithë botën të cilat do të ekspozohen në ambientet e muzeut para se të nisen për një tur në Britaninë e Madhe dhe në të gjithë botën./Motilokal.com

Dhelpra që mori patë nga Liina Heikkinen, Finlandë

Pozë nga Mogens Trolle, Danimarkë

Portretet e Kafshëve vlerësohen shumë: "Gjahtari i natës" nga Jonas Classon

Sjellja: Gjitarët vlerësohet shumë: "Lojë për fëmijë" nga Yossi Eshbol

Çmimi i Historisë së Fotoreporterit të Kafshëve të Egra vlerësohet shumë: "Ata me fat" nga Steve Winter

Jeta e egër Urbane Shumë e Lartë: "Macja e Fshatit" Nga Masood Hussain

Portretet e Kafshëve vlerësohen shumë: "Vazhdoni të shikoni" nga Greg Du Toit

Nën Ujë shumë e vlerësuar: "Rryma e jetës" nga Laurent Ballesta

15-17 Years Young vlerësoi shumë: "Kapja e përsosur" nga Hannah Vijayan

Sjellja: Zogjtë shumë e vlerësuar: "Gjarpri kundrejt shqiponjës" nga Sambath Subbaiah

Sjellja: Zogjtë shumë e vlerësuar: "Dorëzimi me vonesë" nga Catherine Dobbins D'alessio

Fotoreporteria e kafshëve të egra vlerësohet shumë: "Amazon Burning" Nga Charlie Hamilton James

15-17 Vjet Rinj vlerësohet shumë: "Ushqimi me lugë" nga Lefei Han

Sjellja: Amfibët dhe zvarranikët vlerësohen shumë: "Fillimi i kokës" nga Dhritiman Mukherjee

Fituesi i Çmimit Portfolio Star Rising: "Dhurata e Eleonorës" nga Alberto Fantoni

Fituesit e bimëve dhe kërpudhave: "Nga blu" nga Gabriel Eisenband

Lumi i zjarrit të Etna nga Luciano Gaudenzio, Itali

Jeta në ekuilibër nga Jaime Culebras, Spanjë

Një përrallë me dy grerëzat nga Frank Deschandol, Francë

Momenti i artë nga Songda Cai, Kinë

Kur nëna thotë e drejtuar nga Shanyuan Li, Kinë

Parku Kombëtar Leopard

Sergej Gorshkov