Dubai do të vendosë sistemin e njohjes së fytyrës në transportin publik

Dubai do të vendosë sistemin e njohjes së fytyrës në transportin publik

Në Dubai është prezantuar sistemi i njohjes së fytyrës në transportin publik, i cili ka për qëllim për të forcuar sigurinë, bën të ditur zyrtarët.

"Kjo teknologji ka provuar efektivitetin e saj për të identifikuar njerëzit e dyshimtë dhe të kërkuar", tha Obaid al-Hathboor, drejtor i Departamentit të Sigurisë së Transportit në Dubai.

Emiratet tashmë operojnë me një sistem biometrik duke përdorur njohjen e fytyrës në aeroportin e tij ndërkombëtar.

Njohja e fytyrës është një teknologji e Inteligjencës Artificiale (IA) që mundëson identifikimin e personave nga regjistrimi i fizionomisë së fytyrës.

Dubai, i cili e sheh veten si një "qyteti më i zgjuar" kryesor në Lindjen e Mesme, ka ambicie për t'u bërë një qendër për teknologjinë dhe inteligjencën artificiale.

"Ne aspirojmë të rrisim performancën tonë duke u mbështetur në aftësitë tona aktuale, për të siguruar një nivel të lartë sigurie në stacionet e metrosë dhe sektorë të tjerë të transportit", tha Hathboor.

Në fillim të kësaj jave, nën vëzhgimin e Princit të Kurorës së Dubai Sheik Hamdan bin Mohammed, policia e qytetit përdori njohjen e fytyrës në një skenar të simuluar për të identifikuar persona të armatosur që nisnin një sulm në një stacion metroje.

Jamal Rashed, i Departamentit të Sigurisë së Transportit të Policisë së Dubait, tha se teknologjia e njohjes së fytyrës do të jetë e vendosur në muajt e ardhshëm në të gjitha stacionet e metrosë.

Teknologji tjetër tashmë e përdorur për të luftuar përhapjen e koronavirusit, të tilla si helmeta me kamera termike dhe syze inteligjente, do të përdoren gjithashtu për të identifikuar dhe menaxhuar turmat e mëdha.

"U deshën të paktën pesë orë për të identifikuar një të dyshuar më parë", tha Rashed. "Me këtë teknologji, duhet më pak se një minutë."/Motilokal.com