Volkswagen prezanton modelin e veçantë familjar ID.6

Volkswagen prezanton modelin e veçantë familjar ID.6

Kur të mbërrijë në shitje, me siguri pas 36 muajsh, Volkswagen ID 6 do të jetë i pashembullt dhe do të pozicionohet në segmentin e tregut të veturave familjare.

Për të parashikuar këtë shtrirje të re të familjes ID ishte Frank Welsch, shefi i kërkimit dhe zhvillimit në Volkwagen, i cili shpjegoi se modelet ID.3 sedan, ID.4 SUV dhe ID.6 janë planifikuar për vitin 2023.

Rrjedhur nga koncepti futuristik Vizzion, ID.6 i ri aktualisht njihet nga brenda si projekti Aero-B por ka shumë të ngjarë që shkurtesa e tij tregtare të konfirmohet si ID.6 duke pasur parasysh vlerën pozitive të numrit 6 në Kinë, e cila është tregu më i madh në botë për veturat elektrike të Volkswagen.

Ndër informacionet e raportuara nga Autocar ekziston edhe hipoteza konkrete që ID.6, përveç linjës së montimit në Emden në Gjermani, do të përfitojë nga prodhimi shtesë në Kinë nga viti 2024 përmes partnerëve SAIC dhe FAW.

Ky model i ri do të ofrohet në dy variante të paraqitjes, një me motor elektrik të pasëm dhe një me dy motorë për të ofruar lëvizje me të gjitha rrotat.

Në intervistë Welsch specifikoi gjithashtu se varianti i ID.6 me bateri 84 kWh - falë optimizimit të efikasitetit të këtij modeli - do t'i sigurojë veturës një diapazon prej rreth 700 kilometra, më e mira e familjes ID. Për më tepër, ID.6 është krijuar për të mbështetur rimbushje të shpejtë deri në 200 kW, duke ju lejuar të merrni rreth 230 kilometra diapazon në vetëm 10 minuta nga një kolonë e shpejtë DC./Motilokal.com