Vetura me shofer modë e vjetër, biçikleta elektrike pushton jetën luksoze

Vetura me shofer modë e vjetër, biçikleta elektrike pushton jetën luksoze

Biçikleta, skuterë, biçikleta elektrike apo motorë është dilema që shumë persona kanë tani në jetën e përditshme.

Lëvizshmëria, veçanërisht lëvizja urbane, po pëson ndryshime të mëdha dhe për të gjithë, madje edhe për menaxherët dhe njerëzit me të ardhura të larta që ndoshta dikur udhëtonin me veturë me shofer.

Mobilit� elettrica a Parigi, ebike e monopattini in testa © ANSA

Trendi i fundit sheh lindjen e biçikletave elektrike me rrota të mëdha skuteri, gjithashtu të dobishëm për të udhëtuar në rrugë të këqija ose të papastra, vende të largët, të sheshta dhe të buta. Ato peshojnë shumë por janë të shpejta dhe ndihma me pedale përdoret gjithnjë e më pak.

Mobilit� Elettrica Monopattini di lusso in edizione micro, qui il modello top di gamma della Merlin © ANSA

Biçikleta elektrike ka ndjesinë e skuterave të vjetër, por pa detyrimin e një kaske.

Bici Brompton made in London © Ansa

“Evropianët pritet të blejnë 10 milionë biçikleta deri në vitin 2030, një rritje e madhe prej 47% nga 2019 për një total prej 30 milion biçikleta më shumë. Shitja e biçikletave po rritet më shumë se dyfishi i numrit të veturave të regjistruara aktualisht në vit në BE”, sipas një raporti të CIE-së.

monopattini elettrici, nuovi modelli di alta gamma, versatili e light, per le strade di Parigi,  dalla primavera si prevede un boom nelle vendite e nei noleggi © ANSA

Në krye të kurbës së rritjes janë e-bikes të cilat pritet të rriten nga 3.7 milion biçikleta të shitura në vitin 2019 në 17 milion në 2030"./Motilokal.com

Mobilit� Elettrica Le e-bike pieghevoli di alta gamma, le Urban-E, novit� della Ducati, al costo di circa 2.000 euro © ANSA

Mobilit� Elettrica monopattino elettrico di alta gamma, E-Flux Freeride © ANSA