Në fotografi: Aurora Borealis ndriçon qiellin mbi Skoci

Në fotografi: Aurora Borealis ndriçon qiellin mbi Skoci

Shfaqjet e Aurora Borealis ishin të dukshme nga veriu dhe veri-lindja e Skocisë gjatë natës.

E njohur gjithashtu si Dritat e Veriut, aurora shfaqet si valë e dritës vezulluese kur atomet në atmosferën e lartësisë së lartë të Tokës përplasen me grimcat e ngarkuara energjike nga dielli.

BBC Weather Watchers fotografoi "dritat" nga Shetland, Highlands and Moray./Motilokal.com

Aurora, Brae in Shetland

Aurora, Hopeman

Aurora, Nairn

Aurora, Glenelg

Aurora, Durness

Aurora, Elgin

Aurora, Belladrum

Aurora, Portmahomack

Aurora, Brae in Shetland

Aurora, Uig