NASA publikon pamje të momentit të mbërritjes së roverit ‘Perseverance’ në planetin Mars

NASA publikon pamje të momentit të mbërritjes së roverit ‘Perseverance’ në planetin Mars

NASA ka publikuar pamje mahnitëse të roverit të saj Perseverance që zbret në Mars. Video e publikuar tregon minutat e fundit të ngritjes dhe zbritjes, deri në pikën ku rrotat e robotit bëjnë kontakt me tokën.

Sekuencat tregojnë një zhurmë pluhuri dhe zhavorri dërsa mjeti ulet në dyshemenë e Kraterit Jezero.

“Perseverance” u dërgua në Mars e mbushur me kamera, shtatë prej të cilave ishin dedikuar regjistrimit të uljes.

Imazhet e tyre përfaqësojnë reagime jetike për inxhinierët, ndërsa ata kërkojnë të përmirësojnë akoma më tej teknologjitë e përdorura për të vendosur sonda në sipërfaqen e planetit të Kuq./Motilokal.comGrafiku i uljes

Kuvertë Rover

Hardware për ulje

Vepra arti dhe realiteti