Portalet e mistershme në dimensione të tjera mund të fshiheshin pranë vrimave të zeza

Portalet e mistershme në dimensione të tjera mund të fshiheshin pranë vrimave të zeza

Portalet misterioze në dimensione të tjera mund të fshihen pranë vrimave të zeza shumë të mëdha në qendër të Galaktikës sonë, thonë shkencëtarët.

Bërthama e Rrugës së Qumështit përqendrohet rreth Shigjetarit A * të gjerë 25 milionë milje - rreth të cilit rrotullohet sistemi ynë diellor.

Tani, një ekip ekspertësh kanë pohuar në mënyrë sensacionale se të ashtuquajturat krimbat mund të ekzistojnë afër vrimës së madhe të zezë.

Kjo për shkak se këto portale, të cilat nuk janë vërejtur kurrë - mendohet se formohen vetëm në "kushte ekstreme gravitacionale".


Disa madje besojnë se vrimat e krimbave mund të jenë rrugë për hyrje të realiteteve alternative - ose rrugë të shkurtra për në pjesët e largëta të universit tonë.

Një punim i ri nga Metro argumenton se bota shkencore duhet të përqendrohet në gjurmimin e krimbave në qendër të Rrugës së Qumështit.

Autorët e punimit thonë se një krimb mund të zbulohet sepse yjet në fundin e portalit do të kishin një efekt tek ata që janë në anën tonë të hyrjes.

"Devijimet e vogla" në orbitën e yjeve pranë Shigjetarit A * mund të jenë shenja tregimi për praninë e një krimbi.


Prof. Dejan Stojkovic tha: "Nëse keni dy yje, një në secilën anë të mermerit, ylli në anën tonë duhet të ndiejë ndikimin gravitacional të yllit që është në anën tjetër".

Profesori i fizikës në Universitetin e Kolegjit të Arteve dhe Shkencave të Buffalo shtoi: "Fluksi gravitacional do të kalojë nëpër vrimën e krimbit."

Por Prof. Stojkoviç paralajmëroi se nëse ekzistojnë vrimat e krimbave, nuk mund të ketë mundësi të zbuloni se çfarë është në anën tjetër.

Ai shtoi: "Edhe nëse një vrimë e krimbave është e përshkueshme, njerëzit dhe anijet kozmike me shumë gjasë nuk do të kalojnë. /Motilokal.com