Në fotografi: Shpërthimi i vullkani në Islandë

Në fotografi: Shpërthimi i vullkani në Islandë

Një grykëdalje e re llave dhe avulli është hapur dje pranë vullkanit islandez që shpërtheu muajin e kaluar, e cila ka shtuar pasigurinë dhe frikën për sjelljen e tij të mundshme, duke nisur evakuimin e qindra spektatorëve që kishin ardhur për panoramën e zjarrtë.

Sipas njoftimeve gryka e re llavë-derdhëse e vullkanit u pikas dje rreth 500 metra larg asaj origjinale në malin Fagradalsfjall në luginën Geldinga.

Departamenti vendas i emergjencës nisi evakuimin e menjëhershëm të zonës, edhe pse tha se nuk ka rrezik të menjëhershëm për jetën prej distancës nga rrugët tradicionale të shëtitjeve.

Vullkani i fjetur prej shekujsh në gadishullin Reykjanes u ringjall më 20 mars pas dhjetëra mijëra dridhjeve të tokës të regjistruara në zonë.

Afërsia e vullkanit me kryeqytetin Reykjavík është rreth 32 kilometra si dhe shpërthimi relativisht jo-agresiv, ka bërë që mijëra njerëz dhe turistë të vërshojnë drejt tij edhe përkundër kufizimeve të koronavirusit në vend./Motilokal.com