Fotografitë më të bukura të natyrës të vitit 2021

Fotografitë më të bukura të natyrës të vitit 2021

Si çdo vit, mbërrijnë fituesit e GDT konkursi Evropian i Fotografive të Kafshëve të Egra të Vitit, i organizuar nga Shoqata Gjermane e Fotografëve të Natyrës “GDT”, një nga më prestigjiozet në kontinent.

Pothuajse 400 fotografë të regjistruar në shoqatë morën pjesë në konkursin e këtij viti dhe dërguan 6,470 fotografi.

Këtu është një përzgjedhje e fituesve nga konkursi gjerman i fotografisë së jetës së egër për vitin 2021.

Gëlltitje në fluturim

Kjo dallëndyshe e zakonshme (Hirundo rustica) është realizuar nga Karsten Mosebach dhe Bernhard Volmer dy fotografë që jetojnë në Pyllin Teutoburg, Gjermani.

Natën në pyll.

Një foto e gjermanit Florian Smit, i cili doli në vendin e dytë në kategorinë Zogjtë.

Dirigjenti.

Vendi i gjashtë në kategorinë Zogjtë për këtë imazh nga Sarah Boehm (Gjermani).

Lion King dhe shakaxhiu i tij

Është fotografia fituese në kategorinë gjitarë. Fotografi gjerman Peter Lindel arriti të kapte një këlysh luani duke luajtur me mashkullin e tufës së tij.

balena e finave

Fotografi gjerman Lars von Ritter Zahony fotografoi këtë balenë (Balaenoptera physalus) në brigjet e Afrikës së Jugut. Kjo foto u rendit e dyta në kategorinë e gjitarëve.

luani i detit

Fotografi amerikan Celia Kujala thotë: “Kam kaluar një kohë të mrekullueshme vjeshtën e kaluar në Ishujt Coronado, afër San Diego, California. Kurrë nuk do ta harroj ditën kur pata privilegjin të kaloj kohë me këtë kafshë”. Që duket se është një luan deti. Fotografia u rendit e treta në kategorinë e gjitarëve.

Një stoat (Mustela erminea) që lufton me vaktin e saj, ndoshta një mi.

Një nuselalë (Mustela erminea) që lufton me vaktin e saj, ndoshta një mi. Fotografia nga gjermani Ferry Bryhme doli e katërta në seksionin Gjitarët.

Kapërce baltën

Kërcimi plastik i një peshku nga familja Gobiidae, i njohur zakonisht si kërcim balte, u përjetësua nga fotografi australian Scott Portelli. Një foto që i dha fotografit vendin e parë në kategorinë Kafshët e tjera.

Fotoja e një amfibi

Fotoja e një amfibi në vrapim doli e treta në kategorinë Kafshët e tjera.

Kërpudha në një ah

Shkrepja nga gjermani Stefan Imig zuri vendin e parë në kategorinë Bimët dhe Kërpudhat.

Stuhi mbi Dolomites

Corinna Leonbacher nga Gjermania e bëri këtë fotografi gjatë një stuhie në Dolomites. Imazhi renditet i pari në kategorinë Peizazhe.

Pyll natën

Fotoja e gjermanit Florian Smit u ndal në vendin e katërt në kategorinë e peizazhit.

Fluturimi mbi detin Wadden.

Rainer Erl nga Gjermania e bëri këtë foto nga ajri në Parkun Kombëtar të Detit Wadden në Schleswig-Holstein në bregdetin verior të Gjermanisë. Një det i brendshëm që gjithsesi përmban një biodiversitet të jashtëzakonshëm.

Vala e artë.

Fotografia e gjermanes Sandra Bartocha zuri vendin e parë në kategorinë Studimi i Natyrës.

Mëngjes familjar.

Corinna Leonbacher doli e para në kategorinë Speciale “Ne jemi një familje” kushtuar fotove më qesharake.

Cubs orangutan Bornean (Pongo pygmaeus)

Robert Marc Lehmann na ofron një fotografi që duket qartë se është qesharake (doli e dyta në kategorinë Speciale). Këta këlyshë të orangutanit Bornean (Pongo pygmaeus) janë në fakt jetimë dhe janë shpëtuar nga disa vullnetarë të OJQ-së International Animal Rescue e cila në Borneo promovon iniciativa të ndryshme për të mbrojtur këtë specie të rrezikuar.

Një familje e racave

Imazhi i Dominik Janoschka (Gjermani) doli i treti në kategorinë Speciale.

Kurioziteti i një kanguri të vogël

Kurioziteti i një kanguri të vogël në portretin e Karsten Mosebach. Imazhi u rendit i shtati në kategorinë Speciale.

Një rast i leucizmit në një grup të dhjamë të rinj (Carpa Ibex)

Fotoja nga Radomir Jakubowski (Gjermani) jo vetëm që është shumë e bukur, por ka edhe një vlerë shkencore. Ai portretizon një rast të leucizmit në një grup të kecave (Carpa Ibex). Leucizmi është një defekt gjenetik i ngjashëm me albinizmin. Por ndërsa kafshët albino kanë një mungesë totale të pigmentimit, ata me leucizëm mund të kenë disa inde të pigmentuara./Motilokal.com