'Forbes' rendit Valbonën mes 5 bukurive mahnitëse të Ballkanit

'Forbes' rendit Valbonën mes 5 bukurive mahnitëse të Ballkanit

Kur bëhet fjalë për turizmin, vendet e Ballkanit priren të mbeten në hije nga disa nga vendet më të mëdha perëndimore të Evropës, por kjo nuk do të thotë se nuk ka një botë me bukuri spektakolare që mund të gjendet në të gjithë gadishullin. Luginat e gjelbëruara, malet e larta dhe një grup i larmishëm speciesh vendase ballkanike janë vetëm disa nga pikat kryesore që presin vizitorët në këtë rajon historik. Ndërsa planifikoni udhëtimin tuaj të ardhshëm në Evropë, mos humbisni të gjitha bukuritë e bollshme natyrore që ofron gadishulli Ballkanik.

Parku Kombëtar i Valbonës, është renditur nga revista prestigjioze amerikane Forbes mes pesë bukurive mahnitëse natyrore të Ballkanit Perëndimor që duhen vizituar.

Lugina e Valbonës nuk është vetëm shtëpia e njerëzve, por në të shfaqet plotësisht edhe biodiversiteti i pasur i Ballkanit Perëndimor.

“Ndërsa majat e larta të maleve të kujtojnë majat e thepisura në Zvicër apo Austri, ky vargmal është në fakt pjesë e Bjeshkëve të Nemuna, një formacion që quhet edhe Alpet Shqiptare. Nuk mungojnë fshatrat idilike për t’u eksploruar në të gjithë Luginën e Valbonës, duke filluar nga Dragobia deri në Valbonë. Ky park ikonik është shtëpia e shumë më tepër sesa thjesht e njerëzve. Biodiversiteti i pasur i gadishullit të Ballkanit Perëndimor shfaqet plotësisht këtu, me arinj të murrmë, dhi të egër dhe rrëqebull, që të gjithë e quajnë parkun shtëpi”, shkruan Forbes./Motilokal.com