Moti në Gjakovë

24 Korrik E mërkurë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Pothuajse i kthjellët
25°
0.2
59.4%
2 m/s - 2.3
09:00
Shi
29°
1.9
45%
3 m/s - 2.7
12:00
Shi
31°
5.8
39.2%
5 m/s - 4.5
15:00
Shi
27°
4.2
56.7%
3 m/s - 2.8
18:00
Pjesërisht me re
21°
0
85.3%
1 m/s - 1.4
21:00
Pjesërisht me re
20°
0
91.3%
1 m/s - 1.4
00:00
Pothuajse i kthjellët
19°
0.2
93.8%
2 m/s - 1.7
25 Korrik E enjte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Pothuajse i kthjellët
21°
0.2
75.2%
3 m/s - 2.8
12:00
Me diell
28°
0
34.5%
4 m/s - 3.9
18:00
I kthjellët
24°
0
38.1%
5 m/s - 4.6
00:00
I kthjellët
19°
0
57.3%
2 m/s - 2.2
26 Korrik E premte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Me diell
20°
0
61.1%
1 m/s - 1.4
12:00
Me diell
28°
0
29.5%
3 m/s - 2.7
18:00
I kthjellët
24°
0
34%
3 m/s - 3.1
00:00
I kthjellët
18°
0
57.8%
2 m/s - 1.8
27 Korrik E shtunë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Me diell
21°
0
50.4%
2 m/s - 1.5
12:00
Me diell
29°
0
29.9%
3 m/s - 2.9
18:00
I kthjellët
24°
0
38.1%
2 m/s - 1.9
00:00
I kthjellët
19°
0
59.4%
2 m/s - 2.1
28 Korrik E diel
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Me diell
24°
0
47.8%
1 m/s - 0.9
12:00
Me diell
32°
0
25.8%
1 m/s - 1.4
18:00
I kthjellët
26°
0
45.4%
2 m/s - 1.6
00:00
I kthjellët
25°
0
38.7%
1 m/s - 1.1
29 Korrik E hënë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Me diell
26°
0
43.8%
1 m/s - 1
12:00
Me diell
35°
0
24.5%
3 m/s - 3.2
18:00
I kthjellët
31°
0
32.8%
5 m/s - 4.8
00:00
I kthjellët
24°
0
51.8%
2 m/s - 1.5
30 Korrik E martë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Me diell
25°
0
50.5%
1 m/s - 1.3
12:00
Pothuajse i kthjellët
33°
0
30.8%
4 m/s - 4.3
18:00
I kthjellët
29°
0
39.2%
4 m/s - 3.9
00:00
I kthjellët
22°
0
65.9%
2 m/s - 2
31 Korrik E mërkurë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Me diell
24°
0
53.6%
2 m/s - 2
12:00
Me diell
32°
0
29.6%
3 m/s - 2.7
18:00
I kthjellët
28°
0
38.9%
2 m/s - 2.2
00:00
I kthjellët
23°
0
45.7%
2 m/s - 1.9
01 Gusht E enjte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Me diell
24°
0
45.9%
2 m/s - 1.5
12:00
Me diell
33°
0
19.8%
2 m/s - 2.3
18:00
I kthjellët
26°
0
34.9%
2 m/s - 1.7
00:00
I kthjellët
24°
0
33.2%
2 m/s - 2.1

Pamje të drejtpërdrejta

Gjakovë

Gjakova është qytet në pjesën perëndimore të Kosovës. Po ashtu Gjakova është qendër e komunës dhe rajonit me të njëjtin emër. Toka ku filloj të ngrihet qyteti ishte në pronësi të Jak Vulës. Sipas gojëdhënës, hoxha Hadum Aga e bindi Jakun që ta dhuroj tokën për ndërtimin e xhamijes më pas në atë tokë u filloj të ndërtohet dhe qyteti, i cili në fillim u quajt Jakovë (nga turqishtja: fusha e Jakut). Në shekullin XIX filloi të përdorej emri i tanishëm.