Moti në Prishtinë

20 Gusht E martë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
23-24
Clear sky I kthjellët
21°
1 m/s - lindje-verilindje
21 Gusht E mërkurë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
00-06
Clear sky I kthjellët
20°
1 m/s - verilindje
06-12
Clear sky I kthjellët
17°
0 m/s - lindje
12-18
Clear sky I kthjellët
31°
0 m/s - veriperëndim
18-24
Clear sky I kthjellët
29°
4 m/s - verilindje
22 Gusht E enjte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
00-06
Clear sky I kthjellët
20°
2 m/s - veri-verilindje
06-12
Clear sky I kthjellët
18°
1 m/s - veri-verilindje
12-18
Clear sky I kthjellët
30°
3 m/s - veri-verilindje
18-24
Clear sky I kthjellët
30°
3 m/s - verilindje
23 Gusht E premte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
00-06
Clear sky I kthjellët
22°
2 m/s - veri
06-12
Clear sky I kthjellët
19°
1 m/s - veri
12-18
Partly cloudy Pjesërisht me re
31°
2 m/s - verilindje
20-02
Clear sky I kthjellët
26°
4 m/s - veri-verilindje
24 Gusht E shtunë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
02-08
Clear sky I kthjellët
21°
1 m/s - verilindje
08-14
Fair Pothuajse i kthjellët
24°
1 m/s - verilindje
14-20
Fair Pothuajse i kthjellët
32°
0 m/s - lindje
20-02
Clear sky I kthjellët
26°
3 m/s - verilindje
25 Gusht E dielë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
02-08
Fair Pothuajse i kthjellët
20°
1 m/s - lindje-verilindje
08-14
Fair Pothuajse i kthjellët
24°
0 m/s - lindje
14-20
Partly cloudy Pjesërisht me re
32°
2 m/s - lindje-verilindje
20-02
Fair Pothuajse i kthjellët
26°
2 m/s - lindje-verilindje
26 Gusht E hënë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
02-08
Fair Pothuajse i kthjellët
21°
1 m/s - lindje-verilindje
08-14
Partly cloudy Pjesërisht me re
23°
1 m/s - verilindje
14-20
Light rain showers Reshje të lehta shiu
30°
<1 mm
3 m/s - verilindje
20-02
Clear sky I kthjellët
24°
1 m/s - perëndim-veriperëndim
27 Gusht E martë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
02-08
Clear sky I kthjellët
20°
1 m/s - lindje-verilindje
08-14
Light rain Shi
23°
<1 mm
0 m/s - veri-veriperëndim
14-20
Rain showers Shi
28°
1 mm
3 m/s - lindje
20-02
Clear sky I kthjellët
22°
1 m/s - verilindje
28 Gusht E mërkurë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
02-08
Clear sky I kthjellët
18°
0 m/s - verilindje
08-14
Fair Pothuajse i kthjellët
22°
0 m/s - perëndim
14-20
Fair Pothuajse i kthjellët
32°
1 m/s - lindje
20-02
Clear sky I kthjellët
25°
1 m/s - verilindje
29 Gusht E enjte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
02-08
Clear sky I kthjellët
19°
1 m/s - lindje-verilindje
08-14
Clear sky I kthjellët
22°
0 m/s - perëndim
14-20
Clear sky I kthjellët
32°
2 m/s - veri-veriperëndim
20-02
Clear sky I kthjellët
24°
3 m/s - verilindje
30 Gusht E premte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
02-08
Clear sky I kthjellët
18°
1 m/s - verilindje
08-14
Clear sky I kthjellët
21°
0 m/s - veri-veriperëndim

Prishtinë

Prishtina (trajta e pashquar Prishtinë) është kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Kosovës. Qyteti është bashkësi dhe kryeqendra e Qarkut të Prishtinës. Bashkia e Prishtinës ka një popullsi prej 198 200 banorësh sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2011. Toponomastika ende nuk e ka shpjeguar prejardhjen e emrit Prishtinë. Ekzistojnë disa hipoteza të bazuara në etimologji, por që nuk hedhin dritë përfundimtare në këtë çështje. Ekzistojnë disa supozime që mbështeten në burimin ilir të fjalës, apo në atë latin (pristinus – e dikurshme).