Temperaturat përvëluese, Dubai shpenzon miliona dollarë për të stimuluar reshje shiu me dron

Temperaturat përvëluese, Dubai shpenzon miliona dollarë për të stimuluar reshje shiu me dron

Emiratet e Bashkuara Arabe po krijojnë shiun e tyre duke përdorur dron që fluturojnë në re dhe lëshojnë shkarkesa elektrike për të mposhtur nxehtësinë 50 gradë Celsius.

Shiu është formuar duke përdorur teknologjinë e dronëve që u jep reve një goditje elektrike për t'i 'kapur ato' duke u grumbulluar së bashku dhe për të prodhuar reshje.

Emiratet e Bashkuara Arabe po krijojnë shiun e tyre duke përdorur dronë që fluturojnë në re dhe lëshojnë ngarkesa elektrike për të kapërcyer nxehtësinë 122 gradë Fahrenheit

Emiratet e Bashkuara Arabe janë një nga vendet më të thata në Tokë dhe shpreson se teknika mund të ndihmojë në rritjen e reshjeve të saj të dobëta vjetore.

Pamjet iframe të lëshuara nga Qendra Kombëtare e Meteorologjisë së Emirateve të Bashkuara Arabe tregojnë një reshje shiu si musoni në të gjithë vendin që krijon një fletë shiu në autostrada

Dhe po funksionon. Pamjet e publikuara nga Qendra Kombëtare e Meteorologjisë së Emirateve të Bashkuara Arabe tregojnë reshje shiu në të gjithë vendin, duke mbuluar edhe rrugët me ujë.

Shiu është formuar duke përdorur teknologjinë e dronëve që u jep reve një goditje elektrike për t'i 'kapur ato' duke u grumbulluar së bashku dhe për të prodhuar reshje.

Sistemi aktual që përdoret për të ndryshuar ngarkesën elektrike të reve po drejtohet nga studiuesit në Universitetin e Reading në Angli dhe përllogaritet në miliona dollarë.

Shiu po krijohet duke përdorur teknologjinë e dronëve në kërkimet e udhëhequra nga ekspertët në Universitetin e Reading në MB

Profesori Maarten Ambaum, i cili punoi në projekt, i tha BBC në mars se Emiratet e Bashkuara Arabe kanë mjaftueshëm re për të krijuar kushte të përshtatshme për shiun.

Profesori Maarten Ambaum, i cili punoi në projektin special, i tha BBC në fillim të këtij viti se Emiratet e Bashkuara Arabe kanë mjaftueshëm re për të krijuar kushte që lejojnë reshje shiu

Projekti përpiqet që pikat e ujit të bashkohen dhe të ngjiten. “Kur pikat të bashkohen dhe të jenë mjaft të mëdha, ato do të bien si shi”, tha prof. Ambaum për BBC./Motilokal.com